ZAVRŠENO: Čuka prodala Rakonjca u Lokomotivu za 2,5 miliona evra u tri rate! Zadržala i procente

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.04.22. | 22:04

Mladi napadač dobija ugovor na četiri godine, uskoro putuje u Moskvu na medicinske preglede

Najavu vesti imali smo ovog jutra, sada je transfer realizovan! Mladi napadač Čukaričkog Marko Rakonjac igraće u naredne četiri sezone za moskovsku Lokomotivu! Posle uspešnih pregovora između sportskog direktora Brđana Vladimira Matijaševića i njegovog kolege iz Moskve Tomasa Korna, dogovoreno je da ruski velikan na račun Brđana uplati obeštećenje od 2,5 miliona evra. Takođe, Čukarički je zadržao i 15 posto od naredne prodaje.

Pored toga MOZZART Sport saznaje da će Lokomotiva obeštećenje uplatiti u tri rate u roku od godinu dana. Ostalo je samo da Marko Rakonjac za nekoliko dana otputuje u Moskvu i posle medinickih pregleda potpiše četvorogodišnji ugovor sa Lokomotivom.

Izabrane vesti

„Mogu da potvrdim da smo napravili dobar posao i za Čukarički i za Marka. On je zadovoljan ličnim uslovima. Mi kao klub živimo od ovakvih prodaja, pokazalo se da smo s pravom verovali u Marka. Sada nam ostaje da se pojačamo i dovedemo petoricu kvalitetnih igrača za narednu sezonu“, poručio je za naš portal Vladimir Matijašević.

Prihod na prodajama igrača u tekućoj sezoni tačno 5.810.000 evra, odlazak Rakonjca samo je povećao berićet kluba sa Banovog brda. Mladi napadač je četvrta najskuplja prodaja Čukaričkog u novijoj istoriji, odnosno od kada Vladimir Matijašević vodi računa o sportskom delu. Odmah iza Dimitrija Kamenovića i Slobodana Tedića, koji su u klub uneli po 3.000.000 evra, a rame uz rame s Petrom Mićinom, svojevremeno prodatom Udinezeu za istih 2.500.000.

Marko Rakonjac Banovo brdo napušta posle 12 golova postignutih za seniorski tim. Ove sezone 11 i jedan iz prošle. Dakle, Čuka je povukla prvi potez, a biće ih sigurno još, jer inotransferima se nadaju i Stefan Šapić, Stefan Kovač, Ibrahima Ndijaje...

Kad je u pitanju razvoj i prodaja igrača, ako izumemo večite, Čuka nema konkurenciju u Srbiji.


tagovi

Marko RakonjacVladimir Matijašević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara