©AFP
©AFP

Zbog 2.000 zvezdaša u Lajpcig stiže policija iz drugih pokrajina

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.10.23. | 11:09

"Ponekad, prilikom Zvezdinih utakmica, posebno na gostovanjima, dolazi do nereda i fizičkih napada", naveli su nemački mediji

Sutrašnjim susretom u Lajpcigu fudbaleri Crvene zvezde nastaviće niz evropskih izazova, a na drugom gostovanju u Ligi šampiona ove sezone očekuje se da će imati tradicionalno značajnu podršku.

Prema pisanju nemačkih medija, u Lajpcigu se sutra očekuje oko 2.000 gostujućih navijača, a tim povodom policija je najavila posebne mere.

Izabrane vesti

Kako ističe Lajpciger folkscajtung, zarad bezbednosti, policija Saksonije je zatražila i snage drugih saveznih država. Plan policije je da organizuje veliku operaciju u kojoj će uz interventne snage učestvovati i konjica i helikopteri.

"Na periferiji Lajpciga, na glavnim pristupnim putevima, biće postavljeni kontrolni punktovi za kontrolu dolaznog i odlaznog saobraćaja", navedeno je između ostalog u saopštenju uz napomenu da se u sredu očekuje nešto gušći saobraćaj, ali i da su iz tog razloga angažovani dodatni mobilni timovi kao podrška hitnim službama.

Lokalni mediji ističu i da će se pored utakmice Lige šampiona za koju su rasprodate karte u sredu po podne, u neposrednoj blizini stadiona, održati i mali jasenji sajam, te pozivaju na oprez sugrađana.

"Poznato je da su navijači aktuelnog šampiona Srbije, nekadašnjeg prvaka Evrope i sveta, veoma bučni i euforični. Ponekad prilikom Zvezdinih utakmica, posebno na gostovanjima, dolazi do nereda i fizičkih napada. U Bernu, krajem avgusta 2019. godine, petoro ljudi je povređeno tokom marša beogradskih navijača", istakli su nemački mediji.

Pred susret u Lajpcigu, oglasila se i Zvezda koja je dala osnovna uputstva navijačima.


tagovi

Liga šampionaRB LajpcigRed Bul LajpcigFK Crvena zvezdaNemačka

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara