Zbornaja bez kapitena, Akinfejev rekao "до свидания"

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.10.18. | 12:41

"Odlazim mirne duše sa gola reprezentacije pošto su se u Rusiji pojavili veoma mladi i talentovani momci, od koji su se neki pokazali kao lideri na Svetskom prvenstvu", napisao je ruski golman

Fudbalska reprezentacija Rusije ostala je i bez četvrtog aduta po završetku Svetskog prvenstva koje je odigrano upravo u njihovoj domovini. Posle Aleksandra Samedova, Jurija Žirkova i Sergeja Ignaševiča od nacionalnog tima oprostio se i kapiten - Igor Akinfejev.

Čuveni čuvar mreže je tako stavio tačku na karijeru u reprezentaciji nakon 111 odigranih susreta čime je trenutno drugi na večnoj listi. Najviše mečeva za nacionalni tim Rusije odigrao je Ignaševič, čak 127. Golman CSKA je prvi put pozvan u Zbornaju godinu dana ranije, ali je prvi put stao na gol 28. aprila 2004. za 18. rođendan primivši tri gola u porazu od Norveške na prijateljskom susretu (2:3)

Izabrane vesti

"Svaka priča ima početak i kraj i, logično moja priča sa nacionalnim timom je došla do logičnog zaključka. Bila mi je velika čast što sam kao kapiten vodio reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Rusiji, što iskreno nikada nisam ni sanjao da će se dogoditi. Ali dogodilo se i to je verovatno bio vrhunac moje kariijere u nacionalnom timu. Da, nismo uzeli medalju, ali smo dali sve od sebe. Glavno je da među nama nije bilo onih koji nisu sve dali od sebe i ulazak u četvfinale je za ovaj tim ipak bio uspeh.

Čak 15 godina u reprezentaciji - velika čast. Iz godine u godinu je bilo sve teže igrati na dva fronta, izdržati maksimalne napore. Ređale su se i povrede kojima je trebalo sve više vremena da se zaleče. I sada sam došao do jasnog zaključka da je vreme da dam prostor mlađima i da se koncentrišem na igranje u mom klubu, CSKA. Odlazim mirne duše sa gola reprezentacije pošto su se u Rusiji pojavili veoma mladi i talentovani momci, od koji su se neki pokazali kao lideri na Svetskom prvenstvu. Moramo verovati u našu mladost, podržavati je i dozvoliti joj da bude uspešnija od nas.

Zahvalio bih i svim trenerima s kojima sam radio u reprezentaciji, ljudima sa kojima smo branili čast našeg nacionalnog tima, radnicima saveza i naravno višemilionskoj armiji navijača iz cele Rusije", napisao je 32-godišnji as na internet stranici CSKA.

FOTO: Action Images


tagovi

Rusija2018Igor Akinfejev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara