Saša Zdjelar na utakmici košarkaša Partizana (© Mozzart Sport)
Saša Zdjelar na utakmici košarkaša Partizana (© Mozzart Sport)

Zdjelar za Mozzart Sport: Uvek ću biti deo Partizana, neka urade ono što ja nisam – da pobede!

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.09.22. | 08:56

"To je klub koji volim i zato sam tu da pružim podršku", rekao je nekadašnji kapiten crno-belih, a sada član CSKA dok je u Moskvi bodrio košarkaše na VTB Superkupu

(Od izveštača iz Moskve)

Jednom kapiten Partizana, uvek kapiten Partizana. Tako se oseća Saša Zdjelar koji i u Moskvi bodri crno-bele, ovoga puta košarkaše. Vezni fudbaler CSKA Moskve zauzeo je mesto u prvim redovima velelepne VTB Arene koja se nalazi u kompleksu stadiona Dinamo Moskve. zdušno bodrio izabranike Željka Obradovića, reagovao na svaki potez ekipe koja je odigrala fantastičan meč protiv Lokomotive.

Izabrane vesti

Otkriva nam ljubimac Grobara da je čuo za dolazak crno-belih košarkaša preko još jednog bivšeg kapitena...

Novica Veličković mi je rekao da će Partizan biti u Moskvi, a ja sam bio i uvek ću biti deo Partizana. To je klub koji volim i zato sam tu da prižim podršku. Ovoga puta su košarkaši od kojih svi mnogo očekujemo, imamo važnu sezonu pred nama, samo mi je žao što neću biti u Beogradu kada Evroliga bude došla, prepuna dvorana će biti za pamćenje“, počinje Zdjelar razgovor za naš portal.

Momak koji je četiri godine proveo u crno-belom dresu. Postao je i kapiten kluba iz Humske, a borbeno srce na terenu ga je preporučilo CSKA Moskvi. U Rusiju se preselio u julu mesecu.

Veliko i novo iskustvo za mene. Došao sam u jaku ligu, u ogroman grad kao što je Moskva, u klub sa velikim očekivanjima. Svi koji prate fudbal znaju šta znači CSKA i kakve je rezultate svojevremeno pravio u Ligi šampiona. Zadovoljan sam što sam ovde i nadam se da ćemo dugo sarađivati“.

Armejci su trenutno treći u Premijer ligi Rusije. Bili su u velikom zamahu u prethodnom periodu kada su krenuli da nižu pobede, ali neočekivani kiks je stigao na meču protiv Torpeda koji je izgubljen.

Samo pokazatelj kakve je liga, kvalitetna na svim nivoima. Niko nikoga ne može tek tako da pobedi. Ipak, žao mi je što imamo neke kikseve koji nam zaista ne trebaju. Setimo se samo meča protiv Krasnodara, odigramo vrhunski, pobedimo 4:1 i onda nam se dogodi Njižnji i Torpedo. Da smo sve to rešili u svoju koristi, mislim da bismo se izdvojili sa Zenitom na vrhu tabele.“

A Zenit, moćan... Bez poraza posle 10 mečeva sa 26 bodova sam komanduje na vrhu tabele.

Kada sam stigao, video sam kvalitet našeg tima, ali Zenit je sastav koji se izdvoji na samom vrhu. Poslednjih godina stvarno prave razliku sa pojedincima na terenu, ali mi imamo mladu ekipu koja se tek oformila, mora vreme da prođe za adaptaciju, tako je to sa mladim timovima. Napomenuo sam već kikseve koji su svojstveni mladim timovima, ali bitno je da idemo u pravom smeru".

Ključan period je pred igračima CSKA, sledi veliki derbi Rusije...

Očekuje nas puno vrlo jakih mečeva, pre svega derbi sa Dinamom koji Slaviša Jokanović izvanredno vodi. Onda imamo Rostov koji je najveće iznenađenje lige, igraju dobar fudbal. Teško je izdvojiti nekoga jer stvarno ima puno dobrih ekipa i svaka utakmica ispada da je derbi. Imamo situaciju u kojoj ćemo morati da igramo i dajemo sve od sebe, pred nama je žestok period za koji se spremamo maksimalno".

Iako je glavom u Moskvi. Sve profesionalne obaveze obavlja na najvećem nivou, čini se da je srce i dalje u Humskoj. Redovno prati sva dešavanja iz crno-belog tabora. Svaki poraz i dalje proživljava kao da još uvek nosi kapitensku traku, a o svakom pomaku u dobrom smeru priča sa ponosom u glasu.

Dolazak Gordana Petrića za njega predstavlja polazak u pravi smer – smer koji će donositi pobede i radost crno-belima.

Moram da naglasim da je Gordan došao i napravio prave stvari. Došao je kada je stvarno bilo teško i ekipa se podigla. Setimo se samo momenta kada je derbi protiv Zvezde došao u najgorem mogućem momentu posle jako teških utakmici, pre sveg psihiki. Znam koliko je teško biti deo Partizana kad a je loše. Po meni Partizan je za nijansu bio bolji, imao je pobedu, ali nije, pokazao je da može da igra ozbiljan fudbal, videlo se to i protiv Nice. Ono što ja želim Partizanu je da urade što ja nisam mogao, da slave i osvoje“, završava Zdjelar razgovor za Mozzart Sport.


tagovi

Saša ZdjelarCSKA MoskvaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara