Zec u šumi, a u Dortmundu spremaju ražanj

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.04.21. | 17:39

Iliti plan za letnju pijacu...

Borusija iz Dortmunda na putu je da prvi put posle šest godina ostane bez Lige šampiona. Poraz od direktnog konkurenta za TOP 4 - Ajntrahta iz Frankfurta i čak sedam bodova zaostatka za četom Adija Hitera sugerišu da jedan od najpopularnijih nemačkih klubova neće moći da se osloni na Uefine milione od jeseni, zbog čega je sve izvesnija prodaje jedne od velikih zvezda. Kako trenutno stvari stoje to će pre biti Džejdon Sančo nego Erling Haland.

Mada je "zec i dalje u šumi" (na Vestfalenu očekuju najmanje 100.000.000 evra od Sančove prodaje) Borusija uveliko priprema plan za letnju pijacu. Hans Joakim Vacke, Mihael Cork i Sebastijan Kel navodno su seli za astal i suzili krug potencijalnih pojačanja.

Izabrane vesti

Od ranije je poznato da je na meti Milionera Maksens Lakroa, mladi Francuz koji je eksplodirao u dresu Volfzburga ove sezone. Svesni su ipak u Dortmundu da do Lakore neće biti lako doći (tržišna cena raste mu iz nedelje u nedelju, sada je već na cifri od 25.000.000), pa je pripremljeno i rezervno rešenje u liku Augzburgovog Feliksa Udokaija (23).

Ove sezone momak je propustio samo jednu utakmicu, važi za jednog od najboljih igrača bavarskog bundesligaša, odlikuju ga snaga i brzina i savršeno se uklapa u sistem koji forsira Marko Roze, koji dolazi na klupu Borusije u junu.

Bild piše kako bi Udokai bio dostupan za oko 15.000.000 evra.

Sančov odlazak će napuniti kasu Dortmunda, ali isto tako ostaviće rupu u ofanzivnom delu tima. Nije novost: premijum opcije Borusije za njegovog naslednika jesu Donijel Malen iz PSV Ajndhovena i Memfis Depaj iz Liona.

U oba slučaja Borusija bi morala da dreši kesu. Holanđani ne bi pustili Malena za manje od 30.000.000 evra, dok se za Depaja kaže da je prilično nerealna želja, jer njega prate i u svojim redovima žele vrhunski klubovi poput Barselone.

Govori se i o trećoj ozbiljnoj opciji. U pitanju je Džonatan Ikone iz Lila. Šefovi Dortmunda u njemu vide sličan potencijal kao u Usmanu Dembeleu.

Ono što predstavlja otežavajuću okolnost za nemački klub jeste to što neće sav novac dobijen od Sanča moći da ode na pojačanja. Korona-kriza i prazan Vestfalen ključno su doprineli da se u budžetu za iduću sezonu napravi rupa od 75.000.000 evra. Deo će morati da bude pokriven prihodom od mladog Engleza...


tagovi

letnji prelazni rok 2021Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara