Džek Griliš (Reuters)
Džek Griliš (Reuters)

Želja za preranim povratkom produžila povredu Griliša

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.04.21. | 20:06

Kapiten Vile pauzira bar još dve nedelje, propušta Liverpul, Mančester Siti, najverovatnije i Vest Brom

Kako je Džek Griliš poslednjih dana počeo da trenira sa ekipom verovalo se da bi mogao da bude spreman već za vikend i utakmicu sa Liverpulom. Međutim, moraće fudbaleri Aston Vile još neko vreme da sačekaju na povratak svog kapitena i najkorisnijeg fudbalera. Kako je sam trener ekipe iz Birmingema Din Smit potvrdio, 25-godišnji plejmejker će odsustvovati još par nedelja.

(2,60) Fulam (2,95) Vulverhempton (3,00)

Izabrane vesti

Reprezentativac Engleske je zbog povrede lista propustio poslednjih sedam mečeva Vile koja je po dva puta slavila i igrala nerešeno, a u tri navrata gubila. Odsustvo koje traje od sredine februara, kako stvari stoje biće prouduženo za bar još dve sedmice.

"Ne, nije spreman za meč sa Liverpulom. Džek i ja smo bili optimistični u želji da se što pre vrati na teren. Bio je vrlo dobar na treninzima, ali zbog nedovoljno zalečene povrede potkolenice moraće da odmara još par nedelja. To nije povreda na duže staze. Svi mi, uključujući i Džeka smo možda preterali sa brzinom njegovog povratka i desio se peh", objasnio je šef stručnog štaba Aston Vile.

Vila je u prethodnoj rundi protiv Fulama pokazala da je kadra za povratak i bez prve zvezde tima. Međutim, kada je Griliš na terenu, reč je o neuporedivo kvalitetnijoj ekipi. Ove sezone je postigao šest i namestio 12 ligaških golova na 22 nastupa čime se preporučio selektoru Geretu Sautgejtu. Povreda ga je omela da igra za reprezentaciju na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine, ali nema sumnje da ga selektor i dalje vidi kao jednu od ključnih karika u igri Gordog Albiona na predstojećem Evropskom šampionatu.

Posle Liverpula, preskočiće i Mančester Siti, najverovatnije i Vest Bromvič Albion, a na terenu bi mogao da se pojavi početkom maja. Od tada do kraja sezon Vila po rasporedu ima Everton, Mančester Junajted, Kristal Palas, Totenhem i Čelsi. Značilo bi Grilišu da ponovo uspostavi takmičarski ritam pred kontinentalnu smotru sa državnim timom.



tagovi

Džek GrilišAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara