Stadion Želje na Grbavici (©AFP)
Stadion Želje na Grbavici (©AFP)

Željin meč istine na Grbavici, na Tušnju okršaj za opstanak

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.04.23. | 11:01

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Tim iz Sarajeva u lošoj formi pred dolazak Širokog Brijega (20.30). Sloga iz Doboja putuje u Tuzlu (18.00)

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Još sedam kola ostalo je do kraja ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Jedino što je izvesno da je šampion Zrinjski, dok je sve ostalo poprilično nepoznato. Pola lige se bori za Evropu, pola za opstanak, a utakmicama 27. kola koja će se igrati u naredna tri dana, dosta stvari bi moglo biti jasnije.

Izabrane vesti

Iako je na kraju jesenje polusezone delovalo da Željin izlazak u Evropu ne bi trebao doći u pitanje, ipak su se tokom proleća stvari dosta promenile. Ni promena trenera nije donela pozitivnu promenu za sada, jer je Željezničar vezao pet poraza. Istina, pre Nermina Bašića tri poraza, ali ni mladi stručnjak nije uspeo da razdrma ekipu, pa je i on prvo upisao poraz u Mostaru od Zrinjskog, da bi potom i Velež slavio pobedu na Grbavici. Sve u svemu, nešto ne štima i mora se menjati, samo je bitno koliko će vremena biti potrebno Bašiću, jer cilj polako izmiče.

Željo je peti na tabeli sa 39 bodova, koliko ima i četvrti Široki, i trećeplasirani Velež. Upravo je za tim sa Grbavice prilika da u duelu sa direktnim rivalom upišu tri boda i približe se željenom cilju.

"Ekipa treba da se nadogradi, radi dalje, treba da verujemo, treba svi da budemo pozitivni jer samo tako možemo da ostvarimo pozitivan rezultat. Ni moralno i fizički ne stojimo najbolje pred ovaj meč. Široki je imao dan odmora, ali nama ništa drugo ne preostaje, tako da to će biti utakmica istine da vidimo gde smo i šta smo u ovoj godini. Trudićemo se, borićemo se", poručio je Bašić.

Slična situacija je i sa Širokim Brijegom. Tokom jeseni bio je konkurentan i za titulu, ali je loša forma doprinela da i Evropa sada bude na dugom štapu. Trenutno je na četvrtom mestu sa 41 bodom, dva više od današnjeg rivala, pa bi sa eventualnim porazom dodatno zakomplikovala situaciju u ostvarenju cilja, dok bi u slučaju pozitivnog rezultata, mogli preokrenuti stvari u svoju korist.

Zanimljivo je da je Široki Brijeg jedini klub koji ove sezone nije menjao trenera, pa je Ivica Barbarić do sada, jedini preživeo na kormilu. Pitanje je da li će izdržati ukoliko se loša forma nasta. Vezao je četiri meča bez pobede, što znači da se alarm upalio.

"Ovo je za nas jako bitna utakmica, kao i sledeće dve koje će odrediti tok prvenstva i vrlo verovatno konačni plasman. Mi definitivno moramo biti puno odlučniji, ući maksimalno koncentrisani u ovaj susret i tražiti pozitivan rezultat", poručio je šef stručnog štaba tima sa Pecare Ivica Barbarić.

SLOBODA - SLOGA (18.00)

Dok se na Grbavici bije bitka za Evropu, na Tušnju će biti zanimljivo u borbi za opstanak. Sloboda i Sloga će u direktnom okršaju odlučivati ko će sa većim pritiskom ući u finiš sezone, a ko će biti mnogo rasterećeniji. I jedni i drugi imaju novog trenera. Sloboda je sa Danijelom Pranjićem u poslednja tri kola osvojila svega jedan bod, dok je Sloga sa Vladom Jagodićem u nešto boljoj formi, jer se iščupala sa dna tabele. Sloboda ukoliko ne pobedi, mogla bi biti u velikom problemu jer trenutno drže fenjer. Sloga je pomenutim rezultatima uspela pobeći s dna, ali daleko od toga da bi prebrinuli brige oko opstanka.

PREMIJER LIGA BOSNA I HERCEGOVINE – 27. KOLO

Subota

18.00: (2,00) Sloboda (3,25) Sloga (3,70)

20.30: (1,75) Željezničar (3,35) Široki Brijeg (4,70)

Nedelja

16.00: (1,90) Posušje (3,30) Leotar (4,00)

18.00: (1,60) Sarajevo (3,60) Tuzla Siti (5,60)

20.30: (3,70) Velež (3,10) Zrinjski (2,05)

Ponedeljak

18.00: Borac - Igman



tagovi

Premijer liga BiHBiH 1FK ŽeljezničarŽeljezničarSloboda TuzlaŠiroki Brijeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara