(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Željin pogled ka Izraelu, Mladost prežaljena

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.08.20. | 12:38

Ekipa sa Grbavice gazi na startu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a danas izabranici trenera Amara Osima imaju lak posao protiv Mladosti iz Kaknja

Željo se ne šali ove sezone. Ekipa sa Grbavice gazi sve na startu šampionata. Četiri utakmice – četiri pobede i čelo šampionata sa samo jednim primljenim pogotkom za 360 minuta. Čudo samo može da spreči izabranike Amara Osima da ne nastave sa pobedničkom serijom.

U Sarajevo danas (19.00) stiže slaba Mladost, koja ima samo bod posle četiri kola, a čak 16 primmjenih pogodaka. Lopta je okrugla, kaže poštapalica koja se često koristi u sportskoj terminologiji, ali ovde je sve jasno, domaćin je apsolutni favorit.

Izabrane vesti

Podmlađeni kakanjski sastav, koji je pretrpeo mnogo problema pred početak sezone, već je napravio senzaciju u ovom šampionatu, kada je protiv šampiona Sarajeva uzeo jedini bod (2:2). Verovatno će taj rezultat da bude u glavama fudbalera domaćeg tima pred prvi meč petog kola šampionata Bosne i Hercegovine.

Želji će ovaj meč biti dobra uvertira pred gostovanje u Izraelu Makbiju iz Haife u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Opet drugačija utakmica od ovih prethodnih. Ako smo protiv Slobode bili favoriti, a jesmo, ovde smo apsolutni favoriti. Gosti su realno do sada najmanje pokazali. Imaju bod koji su osvojili srećno i spretno protiv Sarajeva. Mladost je primila najviše golova i imala najviše problema u pripremnom periodu zbog tih okolnosti. Mi smo prvi, imamo evropsku utakmicu o kojoj hteli, ne hteli počinjemo da razmišljamo. Ovakve utakmice nismo imali dosad, ali poslednju utakmicu protiv Mladosti smo odigrali otprilike u oktobru prošle godine. Oni su bili predposlednji, a mi u samom vrhu i jedva smo dobili sa 2:1. Ta utakmica koju smo teško dobili, biće nam fina prirpema za ono što nas očekuje”, poručio je Amar Osim, prenosi portal sport.sport.ba.

Iako će utakmica da se igra bez publike na Grbavici, navijači sarajevskog tima su se odlučili da pomognu klubu. Pokrenuta je incijativa da se prodaju ulaznice za duel sa ekipom iz Kaknja. Skoro 7.000 karata je već prodato po ceni od 5 KM. Lepa svota za pomoć klubu koji je odlično počeo novi šampionat.

I tradicija je na strani domaćina. Željezničar je pobedio današnjeg rivala na pet vezanih utakmica.

PREMIJER LIGA BIH – 5. KOLO

Petak

19.00: (1,08) Željezničar (10,0) Mladost DK (18,0)

Subota

18.55: (2,30) Široki Brijeg (3,20) Borac (3,00)

21.05: (1,45) Zrinjski (3,90) Sloboda (7,50)

Nedelja

17.00: (2,45) Krupa (3,00) Radnik Bijeljina (2,95)

17.00: (1,45) Tuzla Siti (4,00) Olimpik Sarajevo (7,00)

19.00: (1,35) Sarajevo (4,40) Velež (9,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ŽeljezničarBiH 1BiHPremijer liga BiHMladost Doboj-Kakanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara