Nermin Bašić (©Printscreen)
Nermin Bašić (©Printscreen)

Željo protiv bivšeg trenera traži izlazak iz krize

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.10.23. | 11:28

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Tim sa Grbavice gostuje danas (14.00) Igmanu koje je preuteo Edis Mulalić

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Prethodnog vikenda okončana je prva trećina takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, pa se ulazi u deo sezone koji polako kristališe koje će se ekipe boriti za titulu, a ko za opstanak. U 12. kolu sve kreće iz Konjica.

Izabrane vesti

Pred sami početak prvenstva Igman je smenio trenera. Otišao je Husref Musemić što je moglo naslutiti teške dane za Igman. Ipak, krenulo je dobro. Upisane su tri pobede nakon četiri kola i delovalo je da nema krize za tim iz Konjica.

Međutim, usledila je crna serija od čak sedam vezanih poraza. Igman je pao na pretposlednje mesto, a za sada nije pomogao ni dolazak novog trenera. Ekipu je pre prošlog kola preuzeo Edis Mulalić, bivši trener Željezničara, koji nije imao uspešan debi. Poražen je na domaćem terenu od Sarajeva, ali je ekipa bila znatno bolja nego u prethodnim utakmicama.

Nedostajalo je malo sportske sreće da se osvoje bodovi, pa se u taboru domaćih nadaju da bi to moglo doći na naplatu protiv drugog sarajevskog tima. Igman će imati veliku podršku s tribina, ali i veliki motiv jer osim rezultatskog značaja, veliki broj igrača je nosilo dres Sarajeva, pa će duel protiv Želje biti dodatni razlog za pobedu.

"Mislim da smo u prošlom meču pokazali da ova ekipa ima kvalitet. Napraviti Sarajevu veliki broj šansi nije lako. Evidentno je da imamo problem sa realizacijom, pa se nadam da ćemo to uspeti nadoknaditi. Željezničar respektujemo, ali mi idemo na pobedu", istakao je trener Igmana Mulalić.

Sa formom kuburi i Željezničar. Nakon dobrog starta sezone, usledio je pad posle kojeg tim sa Grbavice nikako da se podigne. Posle pet vezanih poraza, usledio je trijumf nad Širokim, pa poraz od Sarajeva, pa opet tesna pobeda nad fenjerašem Zvijezdom. Tri boda jesu upisana, ali niko ne može reći da je Željo izašao iz krize. Evidentna je loša forma Plavih, pa je potreban jedan trijumf koji bi igračima doneo preko potrebno samopouzdanje.

Da stvar bude još gora, poslednji gostujući trijumf u prvenstvu, Plavi su upisali još u maju. Od tada, upisano je šest poraza uz svega jedan postignut pogodak. Uvertira koja ne dovodi Plave u dobru poziciju pred današnji meč, ali se u stručnom štabu ipak nadaju pozitivnom rezultatu.

"Generalno sa Igmanom su uvek teške utakmice, neizvesne, kako rezultatski tako na terenu. Puno nekih tenzija. Ekipa Igmana bez obzira na rezultatski deficit koji imaju, čvrsta i dobra ekipa, ima tu fantastičnih igrača koji su bili prvaci i znaju šta je bitnost utakmice. Očekuje isto tako težak teren, moramo se prilagoditi protivniku i terenu. S druge strane imamo opet priliku da se vratimo na neki pobednički kolosek, da uvežemo dva pozitivna rezultata i mislim da je ova utakmica za nas rekao bih ‘dan d’, da se vratimo tamo gde nam je mesto, "rekao je trener Želje Nermin Bašić pred današnji duel.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 12. KOLO

Petak

14.00: (2,75) Igman (3,15) Železničar (2,50)

Subota

13.30: (3,20) Sloga Doboj (3,30) Sarajevo (2,15)

16.00: Borac Banjaluka Široki Brijeg

Nedelja

14.00: Zvijezda – Velež

18.40: Posušje – Zrinjski

Ponedeljak

14.00: Tuzla Siti GOŠK Gabela

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK ŽeljezničarŽeljezničarBiH 1Premijer liga BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara