Stadion Želje na Grbavici (©AFP)
Stadion Želje na Grbavici (©AFP)

Željo sa novim kormilarom traži šok terapiju

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.11.23. | 11:51

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Sarajlije sa Samirom Bekrićem na klupu protiv Sloge iz Doboja na Grbavici

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle sinoćnje gostujuće pobede Veleža nad Goškom (0:4) danas se nastavlja 13. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Biće odigrane dve utakmice. Dok će se u Konjicu biti bitka za opstanak, Željo pokušava šok terapijom da popravi formu i položaj na tabeli.

Izabrane vesti

Od početka sezone Željezničar kuburi s formom. Iako je u nekim utakmicama delovalo da je kriza prevaziđena, poslednje utakmice su definitivno pokazale da nešto ne štima. Ceh je platio trener Nermin Bašić, i to posle bolnog poraza koji je potpisao njegov prethodnik na klupi Želje Edis Mulalić.

Probaće tim s Grbavice da ovom šok terapijom razmrda ekipu. Željo je tek na osmom mestu sa 15 bodova i mnogo je bliži borbi za opstanak no pozicijama koje vode u Evropu. Utisak će pokušati popraviti sportski direktor Samir Bekrić koji će preuzeti komandu nad ekipom. Očekuje se pun stadion jer i navijači već dugo osim dobrog rezultata čekaju dobru utakmicu. Sigurno je da i igrači žele povratak na pobednički kolosijek i treba očekivati ofanzivu od prve minute.

Ako neko zna igrati protiv sarajevskih timova to je definitivno Sloga iz Doboja. Tim koji sa klupe predvodi iskusni stručnjak Vlado Jagodić ove sezone je tri puta igrao sa sarajevskim ekipama, upisao tri pobede i nije primio niti jedan gol. Sarajevo je na Koševu poraženo 2:0. U Doboju su izgubili 3:0, a ništa bolje nije prošao ni Željezničar. Dobojlije su čiji se penicilin za sarajevske rivale, a pogotovo u situaciji kada su rasterećeni. Sada to definitivno jesu, jer se nalaze na šestom mestu sa 18 bodova. Čak tri više od Željezničara. Sloga igra jako efikasno i treba očekivati golove na obe strane.

IGMAN - ZVIJEZDA (13.00)

Činilo se u jednom trenutku da će Igman tonuti sve dublje u živo blato nakon niza loših rezultata. Međutim, promena trenera je donela novu energiju pa je tim iz Konjica sa novim trenerom Edisom Mulalićem uspeo da pruži dve dobre partije. Prvo, odlična utakmica protiv Sarajeva, ali poraz, a nakon toga ubedljiv trijumf nad Željezničarom, koji je značajno podigao samopouzdanje ekipe.

Upravo je taj pozitivni psihološki momenat najveći adut Igmana pred današnji susret, jer situacija na tabeli donosi veliki pritisak. Igman je samo jednu stepenicu iznad opasne zone sa 12 bodova, pa bi današnji eventualni trijumf doneo dodatni mir i rasterećenje pred nastavak sezone.

Iako trener Zvijezde konstantno ponavlja da tim iz Ugljevika nije otpisan iz borbe za opstanak, situacija na tabeli govori drugačije. Zvijezda je osvojila tek pet bodova, a za pretposlednjom Tuzlom kasni pet bodova.

Teška situacija za ekipu koja je ove sezone izborila povratak u društvo najboljih, ali kako stvari stoje nisu dorasli BiH eliti. Najlošiji napad i ubedljivo najgora odbrana još više otežavaju situaciju, a ukoliko budu poraženi i u današnjem duelu sa direktnim konkurentom, opstanak bi mogao biti samo pusta želja.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

PREMIJER LIGA BIH – 13. KOLO

Petak

GOŠK Gabela – Velež 0:4 (0:1)

/Haskić 45, 72, Guliašvili 67, Suta 80ag/

Subota

13.00: (1,62) Igman (3,60) Zvijezda (5,40)

16.00: (1,80) Željezničar (3,45) Sloga Doboj (4,20)

Nedelja

13.00: Široki Brijeg Posušje

13.00: Zrinjski – Tuzla Siti

19.45: Sarajevo – Borac Banjaluka

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer liga BiHBiH 1FK ŽeljezničarŽeljezničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara