Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar

Željo uz simboliku i ispraćaj od Švabe šalje Radnik u niži rang

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.05.22. | 13:50

Duel bez rezultatskog značaja po domaćina u znaku oproštaja od Osima

Minuli vikend obeležile su utakmice 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Runde, koja će danas biti kompletirana i to na veličanstven način. Oproštajem Željezničara od Ivice Osima, na utakmici koja će biti odigrana na Grbavici i to u simboličnom terminu, na kojoj su popularni Manijaci najavili poseban program kojim će biti odana počast Štrausu sa Grbavice.

19.21: (1,50) ŽELJEZNIČAR (3,90) RADNIK (6,25)

Izabrane vesti

Za Željezničar, prvenstvo već odavno nema nikakav takmičarski značaj. Evropa je daleko, a opstanak izboren. Klub je nastojao da se finansijski stabilizuje, te stvori igrački kadar koji će biti okosnica u narednim sezonama. Otkako je Edis Mulalić seo na klupu sarajevskih Plavih, promene su evidentne. Kako u igri, tako i u odnosu prema grbu i dresu, pa je samim tim broj navijača na Grbavici veći iz kola u kolo. Klub veličine kakav je Željo povoda za to svakako ima. Najveće ime koje je iznedrio tim sa Grbavice svakako je Ivica Osim, koji je u subotu sahranjen u sarajevskoj Aleji Velikana, pa će večerašnji duel biti prilika da se od njega oproste i vatreni navijači Želje. Iz tog razloga, određen je i simboličan termin početka utakmice koji obeležava godinu osnivanja kluba. Najavljen je spektakl na tribinama.

Ovo će biti prva utakmica Željezničara na stadionu Grbavica otkako je legendarni Švabo preminuo, a Plavi su napravili specijalni program u sećanje na svog nekadašnjeg igrača i trenera.

Ulaz na utakmicu biće besplatan za sve aktivne članove Željezničara kojih ima više od 12.000, ali i za decu, a svi koji žele moći će se upisati u Knjigu žalosti koja je postavljena u klupskom fan šopu.

Na početku susreta svi igrači domaćeg tima će na teren izaći u majicama sa slikom Ivice Osima, a navijači s južne tribine su spremili posebnu navijačku koreografiju. Navijačima na ostale tri tribine će pri ulasku na stadion biti podeljeni kartoni sa likom Ivice Osima i jednim od njegovih čuvenih citata koje će tokom utakmice podignuti i napraviti spektakularnu koreografiju.

Takođe, uz stadion će biti postavljen i ogromni buket s 1.000 plavo-belih ruža i portret Ivice Osima, a planirano je i da Grbavicu tokom utakmice nadleće avion koji će za sobom vući veliki transparent sa porukom: "Legende žive u srcima. Ivica Osim 1941 - 2022".

Biće to svakako lep prizor na utakmici koja za domaće nema nikakav rezultatski značaj, dok je za goste ovo slamka spasa. Željo će biti motivisan zbog svega navedenog i neće hteti da pred punim stadionom zakaže i ostavi loš utisak.

„Što se tiče utakmice protiv Radnika, to je prvenstvena utakmica za tri boda koje želimo, ali za nas će ovaj meč imati poseban značaj. Utakmica će biti u znaku sećanja na pokojnog Ivicu Osima, jednu od najvećih legendi Kluba. Tako da je za nas duel veoma poseban. Radnik je poslednji na tabeli, ali gledajući kvalitet igračkog kadra stanje na tabeli nije pravi pokazatelj. Moramo od prve minute pokazati respekt, ući maksimalno od prve minute i pokušati što ranije rešiti utakmicu u svoju korist i doći do tri boda na našoj Grbavici“ kazao je Aleksandar Kosorić, kapiten tima sa Grbavice.

Za Radnik je ovo meč koji će odrediti dalju sudbinu kluba. Samo pobeda im glavu i dalje drži iznad vode, dok će svi ostali ishodi značiti jedno - put u niži rang. Mada, i u slučaju pobede jako je teško očekivati da im se stvari poklope do kraja sezone te da ostanu u društvu najboljih, ali dok ima nade, odustajanje nije opcija.

Pokušaće gosti da dođu do jako vredna tri boda, ali s obzirom na motiv domaćih, neće im biti lako.

„Dok god postoje matematičke šanse za opstanak, mi ćemo se tako ponašati. Odradićemo dostojanstveno do kraja sezone pa šta bude. Znamo da je Željezničar jako dobar domaćin i da će nam biti teško, ali važnost utakmice nam daje do znanja da ne smemo odustati“, istakao je trener Radnika Velibor Đurić.


PREMIJER LIGA BIH

Subota

Leotar - Rudar 2:0

Velež - Tuzla Siti 1:0

Široki Brijeg - Sarajevo 3:0 (službeni rezultat)

Nedelja

Sloboda - Borac 2:1

Posušje - Zrinjski 2:2

Ponedeljak

19.21: (1,50) ŽELJEZNIČAR (3,90) RADNIK (6,25)



tagovi

FK ŽeljezničarRadnik Bijeljina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara