Komentari na vest

ZEMLJOTRES! Mini Mundijal od 2024, Južnoamerikanci igraju Uefinu Ligu nacija!

p

patetičnoo

pre preko 2 godine

ovima baš fali para ,oči gladne
S

Sve je to lepo ALI....

pre preko 2 godine

Ja sam ipak pre za MUNDIJAL na svake 2 GODINE!!!! JEDNO JE SVETSKO PRVENSTVO, kao sto je jedan bio kup KEŠ-a, Kup pobednika lupova i kup UEFA.... ovo sad, sprdnja i lakrdija za uzimanje para....
D

Drug Majkovic

pre preko 2 godine

Sta je sa Meksikom, Peruom, Cileom...? Nije fer da njih nema.
T

Taribo

pre preko 2 godine

Nit si procitao tekst, nit si upoznat sa geografijom
S

Sashki85

pre preko 2 godine

Kako sudija ubije momentum zvezde čistu kontru prekida iz samo njemu poznatih razloga
d

darko75

pre preko 2 godine

Super. Pocrkaće vam ovo roblje što trči po poljani, eeej!
9

951357

pre preko 2 godine

Ovi se stvarno trkaju ko će veću glupost da smisli samo da bude što više para.
G

Gost 8

pre preko 2 godine

Reko ja juče da je onako dosadno, i poslušali me ljudi.
G

Gost44

pre preko 2 godine

Neverovatno je koliko se ide ka tome da polako u fudbalu sve izgubi draz. Jos ranije kada je ukinut cuveni 20:45 termin Lige sampiona. To se znalo, maltene utorak i sreda kao praznik. Zatim ovi pijani milioneri sto daju sakom i kapom, pokusavaju na vestacki nacin da stvore neke velikane i da pridobiju "navijace". Onda neka Liga nacija, Liga konferencije. Evropsko sa 24 tima, Svetsko posle Katara sa 48. Bolesne cene transfera i preplaceni u najmanju ruku prosecni fudbaleri Eto ovaj mali Belingem odigra malo bolje, to odmah licitacija da li vredi 100 ili 150 miliona. Pa ovi rekorderi danas ne mogu kopacke da ciste jednom Pujolu, Drogbi, Bergkampu, Anriju, Nesti, Zidanu, Kanavaru i tako dalje, da ne nabrajam. Uveo se VAR, pa se to ceka po 5 minuta, pa se povlace linije, gleda iz 16 uglova. I opet se gresi i to drasticno. Menjaju se pravila svake godine. Da l' je penal, nije penal. Smuci se coveku i da gleda. Igrac ne sme vise ni da se raduje ko covek kad postigne gol. Ovim burzujima i pored silnih miliona uvek treba jos i jos.
K

KROJF

pre preko 2 godine

@Gost44 U političkom smislu se ide na OBESMIŠLJAVANJE SVEGA.Fudbal je sastavni deo društva.Brodovi plove u istom smeru.Košarka isto.Ne mogu da ti sve detalje napišem neće mi objaviti komentar.POZDRAV
M

Ma da...

pre preko 2 godine

Za UEFU mi je vise manje sve jasno ali u vezi FIFE nije. Jel moze neko da mi objasni kako funkcionise FIFA gde odlazi novac koji dobije? NPR prilikom organizovanja SP FIFA zaradi stotine miliona dolara. Gde idu te pare? Da li je FIFA nesto kao privatno udruzenje Evrolige ili je na saveznom nivou da su sve clanice vlasnici tog novca? I UEFA i FIFA rade netransparentno i poverenje u njih je poljuljano u najmanjoj ruci! Cak i glasanje u FIFI gde prilikom glasanja za predsednika jedan glas Mongolije Andore ili Fidzija vredi isto kao i Brazila ili Argentine je smehotres...
K

KROJF

pre preko 2 godine

@Ma da... FIFA deli novac savezima na godišnjem nivou.Nju su osnovali Evropski savezi ali ne i Englezi zato se s njima često natežu.Imaju nekoliko milijardi dolara,evra čega god prihoda i devizne rezerve na računima ko zna koliko prijavili su 2 000 000 000.Jednostavno manji deo novca koji je opet veliki se deli ali ogroman deo novca se troši od same administracije.Plate,privilegije,putovanja razumeš smisao.Jedan od razloga zašto PEREZ želi SUPERLIGU je i taj jer i UEFA ima OGROMNU ADMINISTRACIJU gde niko ništa ne radi čačkaju zube a imaju OGROMAN PRIHOD svake godine.Ne znam da li ti je jasnije pokušao sam jednostavno da objasnim.POZDRAV
V

Vartolu

pre preko 2 godine

Jel to ista Uefa kojoj je smetala Super liga? Licemeri pokvareni
Č

Čuj na evropskom tlu

pre preko 2 godine

Smehotres. Može ali da evropske zemlje idu u Južnu Ameriku da igraju kada su ovi domaćini. A ne fazon igramo sa Brazilom u nekom ležnjc gradu u Švajcarskoj/Austriji/Slovačkoj gde im je "baza". Nego lepo put tog Brazila, Perua u Ande na 1250m nadmorske visine pred njihovim navijačima pa da se merimo. Ovako krajnje glupo.
g

gljuvc

pre preko 2 godine

Jos samo da umese nekako NBA i NFL cisto vise love da izvuku .
K

Kosta11

pre preko 2 godine

Samo pare,ima ljudima da dosadi niko nece ni pratiti fudbal.
N

Nikols9999

pre preko 2 godine

Ovo neko namjerno iz redakcije "batina" minuse na sve komentare koji stoje suprotno zvaničnom mišljenju koje je pecatirano parama i korupcijom, odnosno presovanjem fudbala . Nadam se objavom komentara.
g

gost111

pre preko 2 godine

Aaaa sto se radiii
A

Atana

pre preko 2 godine

Para vrti gde burgija neće...
K

KROJF

pre preko 2 godine

Otišlo sve u 3pm
G

Guru

pre preko 2 godine

Ubacite mini Atletiko
C

Czz

pre preko 2 godine

Hahahahhahah, dobra
B

Bnm

pre preko 2 godine

Bolivija i Venecuela bi ispale iz C lige prve godine, a stavljaju ih u B!
g

gost111

pre preko 2 godine

Ako se igra u boliviju tipa baraz lagano bolivijci dobijaju tamo gore na 3500+ nadmorske visine a venecueli nema spasa...
v

v1ad

pre preko 2 godine

Pazi kad ce klubovi da pustaju igrace da putuju na kraj sveta da bi igrali tamo neku "ligu nacija". Doci ce u istu situaciju kao u kosarci.
n

noleeeeeeee

pre preko 2 godine

pa 90% igraca iz ovih reprezentacija igra u evropi
F

Fabri

pre preko 2 godine

Ovo dodje kao neki kompromis na onu priču da se Svetsko prvenstvo igra na svake 2 godine, tako da ovo i nije tako lose na tu priču jer ovo takmičenje mu dodje kao ozvaničenje prijateljskih meceva i nista drugo, cak su u finalu ekipe izlazile sa kombinovanom sastavom..
Г

Гост

pre preko 2 godine

Ово је заправо јако добро решење, лига нација је направљена да би замениле пријатељске утакмице које нису имале никаквог резултатског значаја, а не да би ми уживали у неком спектакуларном фудбалу.
K

Kf

pre preko 2 godine

Skroz nebitno takmicenje, kao predsezonski turniri po americ i aziji, obicne prijateljske utakmice.
1

10ticker

pre preko 2 godine

Kako nebitno, preko toga smo mogli da odemo na EVROPSKO, da smo bili pametni :)
T

Triumff

pre preko 2 godine

Pa poenta lepote igranja protiv reprezentacija van Evropskog kontinenta je upravo u tome sto se sa nekima sastanemo jednom u 30 godina, ali to ovi lovci na pare ne mogu razumeti.
G

GladijatoR

pre preko 2 godine

Postojalo je nekada jedno takmičenje, koje se zvalo Kup šampiona. U tom takmičenju su igrali samo šampioni svojih država, kako i sam naziv kaže, u kup sistemu. Kada je fudbal postao biznis, a ne samo sport, onda se neko setio (Berluskoni je bio u toj ekipi) da oformi Ligu šampiona, da bi se igralo više utakmica, i naravno više zaradilo. Ali, iako se takmičenje zvalo (i dalje se tako zove) Liga šampiona, u tom takmičenju nisu igrali samo šampioni. Već i drugoplasirani, pa trećeplasirani, pa oni koji su završili nacionalno prvenstvo na 4. mestu (bilo je država koje su "davale" i petoplasiranog za to takmičenje). I sve to iz bogatih liga i država, jer je "naravno" novac na prvom mestu. Pa se onda neko setio (Florentino Perez), da to nije više zanimljivo, već će pokušati da osnuje Superligu, u kojoj će igrati onaj koji najviše plati, nema veze kako se kotira u svom prvenstvu kada se ono završi. Srećom, bar za sada, to nije prošlo. Najveća mafija od svih, UEFA (i FIFA naravno), vođena idejama Berluskonija i Pereza, sada izmišlja Ligu nacija i u to takmičenje uključuje i klubove iz Južne Amerike (slovo E u skraćenici UEFA znači Evropa, čisto da podsetim). Fifa je onomad predlagala Svetsko prvenstvo na scake dve godine. Zbog čega im je to palo na pamet, baš me zanima. Pitanje je retoričko, odgovor znamo svi. Zbog novca. Sportisti danas umiru na terenu, padaju u komu u sred utakmice, teške povrede su sve češće, o iscrpljujućim treninzima i da ne govorimo. Profesionalan sport je postao nezdrav. Fudbaleri su samo gladijatori u rukama moćnika, kojima trguju na pijaci (fudbalskoj) kao što se radi sa stokom (na stočnoj pijaci) ili nekada robljem (samo što za razliku od roblja fudbaleri dobijaju novac, ogroman novac). Postoje igrači sa ovih prostora koji kada bi danas igrali bili ne milioneri, već milijarderi, a u nekadašnje vreme su igrali za stan i slavu. I bilo je zdravije i lepše vreme, bio je bolji i zdraviji fudbal. Sa sve onakvim terenima i loptama. Publika se gurala da uđe na stadion. A na terenu velemajstori.
V

Vukoje

pre preko 2 godine

Minuse ti lupa balavurdija, sve je tacno od reci do reci.
D

Djile

pre preko 2 godine

Ma nek svi pocrkaju od srcki.
A

Asad

pre preko 2 godine

Treba ubaciti i mini Atletiko
K

KROJF

pre preko 2 godine

Sve otišlo u vražju mater....
k

kkptz

pre preko 2 godine

drugačije nije uvek i bolje, ne zna se ko više želi da uništi fudbal
d

drago10

pre preko 2 godine

here comes the money!!!
G

Gostttt

pre preko 2 godine

Ovo je vec obesmisljavanje svega. Ubacite i timove sa ostalih kontinenata, pa da imamo dva svetska prvenstva, ako moze na pola godine svako.
G

Gostdjole

pre preko 2 godine

ko ce pobediti u glupim idejama i postati sampion,fifa ili uefa,mrtva trka.
.

....

pre preko 2 godine

Polako sve gubi smisao,vise nece biti toliko drazi na velikim utakmicama,bice ih mesecno 10 puta,sve se vrti oko para