MIlan Ristić
MIlan Ristić

Zemuncima žao što se sezona završava

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.06.20. | 08:00

Mlada ekipa Milana Ristića pokazala da joj opstanak u Prvoj ligi Srbije ne bi bio ugrožen

Još jedno kolo ostalo je da se odigra u Prvoj ligi Srbije, a kako zbog virusa korona nema ispadanja, dilema je jedino koje četiri ekipe će izboriti promociju u Superligu Srbije. Trenutno su na te četiri pozicije Zlatibor, Grafičar, Bačka i Metalac, dok je peta Kolubara, sa tri boda manje od Bačke i Metalca, ali i samo teoretskim šansama da u poslednjem kolu uđe u TOP 4. Međutim, to ne znači da će četiri navedena tima igrati u eliti sledeće sezone, pošto je već izvesno da će Grafičar, kao filijala Crvene zvezde, odustati od promocije, a ostaje da se vidi ko će ga zameniti.

Što se tiče opstanka, da nije bilo izmene pravila zbog korone, može se reći da Zemun ne bi morao da brine za svoj status, s obzirom na odlične igre mlade ekipe ambicioznog trenera Milana Ristića po povratku prvoligaša na teren. Zemun je prvo savladao favorizovani Kabel, potom Dinamo u Vranju, a onda je poražen u Pirotu i na domaćem terenu protiv Bačke koja je na taj način obezbedila plasman u Superligu. To je učinak koji bi Zemuncima obezbedio opstanak u regularnim uslovima. Ono što, međutim, više raduje trenera Milana Ristića jeste način na koji njegova veoma mlada ekipa igra.

Izabrane vesti

„Meč s Kabelom smo shvatili kao duel sa najuspešnijom ekipom prvenstva, koja je došla u Zemun u najačem sastavu, i ta pobeda me ispunjava ponosom. U Vranje smo otputovali rasterećeni i uspeli domaćina da nadigramo u svim elementima igre. Navedene utakmice su pokazale da smo kvalitetno radili i da smo u radu s omladincima napravili krupan pomak“, kaže Ristić.

Zemun u zimskoj prelaznom roku zbog zabrane FSS nije imao pravo da se pojačava, a ta zabrana trajaće i ovog leta, što znači da ćemo i sledeće sezone u Prvoj ligi Srbije gledati izuzetno mladu ekipu iz Gornje varoši. A spoj te mladosti s Ristićem, koji je specijalista za rad s mladim igračim, što je pokazao u mlađim kategorijama Partizana i u Teleoptiku, mogla bi da donese dobre igre i dobre rezultate. Videćemo već u Kragujevcu za vikend, u poslednjem kolu ove sezone.

„Mnogo puta sam igrao protiv Radničkog dok sam sedeo na klupi Teleoptika i dobro ih poznajem. Radnički igra u formaciji 4-2-3-1, vole da se nadigravaju kratkim pasovima. Meni se taj stil igre sviđa i u tome se dobro snalazimo. U Kragujevac odlazim sa isključivo mladim igračima i starije ću ovog puta da poštedim dodatnih napora. Biće to još jedna prilika da se mladi pokažu i dokažu da zavređuju dres prvotimca. U timu će biti omladinca rođenih 2002. i 2003. godine, i za njih će ovo biti vatreno krštenje“, naglašava mladi stručnjak. 

Rezultatski najvažniji mečevi u PLS za vikend biće Bačka - Radnički Pirot i Metalac - Novi Pazar. Domaćinima je potreban po bod da definitivno obezbede mesto u TOP 4. S druge strane, Kolubara gostuje Žarkovu i sigurno će ići na pobedu, nadajući se velikom kiksu nekog od dva rivala za ulazak u Superligu.



tagovi

zemunMilan Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara