Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zenit digao ruke od Belotija i krenuo po Mateusa Kunju

Vreme čitanja: 1min | ned. 01.08.21. | 11:30

Brazilac bi radije u Englesku ili Španiju...

Zenit je osvajanjem titule šampiona u Rusiji po treći put u nizu obezbedio grupnu fazu Lige šampiona. U prošloj, momci iz Sankt Petreburga nisu se proslavili. Štaviše, nisu uspeli da upišu nijednu pobedu i lako su eliminisani. Nisu se dokopali čak ni Lige Evrope.

Uprava ovog leta radi na tome da se slična stvar ne ponovi na jesen. Zvučna pojačanja naciljao je Zenit, ali za sada nijedno takvo da stigne. Ideja za sam špic napada bio je šampion Evrope sa Italijom Andrea Beloti, međutim kako je centarfor Torina navodno odbacio mogućnost selidbe u daleku Rusiju (Tutosport), nova meta postao je Mateus Kunja (22) iz Herte.

Izabrane vesti

Pojedini ruski mediji navode da je Zenit već poslao prvu ponudu tešku 25.000.000 evra i da čeka odgovor kluba iz Berlina.

Ovo bi mogla da bude čak daleko teža operacija nego Beloti, imajući u vidu da je Kunja pik Marsela Bjelse i Lidsa, odnosno da je Brazilac kao primarne zemlje gde bi voleo da nastavi karijeru naveo Englesku i Španiju.

Kunju je kao tinejdžera u Evropu doveo Sion. Pre tri godine kupio ga je RB Lajpcig za 15.000.000 evra, pa prodao Herti za 18.000.000.

Čak i kada bi pristao da ode u Zenit nema sumnje da Herta za Kunju tražila više od ponuđenih 25.000.000 evra.


tagovi

Mateus Kunjaletnji prelazni rok 2021Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara