Pepe (©Reuters)
Pepe (©Reuters)

Zenit i Sevilja ostali praznih šaka, biser Gremija se seli na Dragao: Pepe na pragu Porta

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.01.21. | 01:19

Najbolji strelac Gremija blizu prelaska u redove portugalskog šampiona

Brazilski mediji prenose da je dogovor blizu, dok portugalska A Bola tvrdi da je sve već rešeno - Pepe će ove zime postati novi fudbaler Porta.

Reč je o 23-godišnjem levom krilu Gremija, najboljem strelcu ekipe iz Porto Alegrea ove sezone. Talentovani Brazilac je i minulog leta bio na radaru Zmajeva, ali je nakon odlaska Evertona Soareša u Benfiku uprava Gremija rešila da zadrži Pepea, videli su ga kao idealnu zamenu za popularnog Sebolinju. Bili su potpuno u pravu, na 39 nastupa ove sezone postigao je 12 golova, Porto je nastavio pomogno da ga prati, ali su u međuvremenu interesovanje pokazali i Zenit i Sevilja.

Izabrane vesti

Mladi Pepe ima ugovor sa Trikolorima do decembra 2024. godine i otpusnu klauzulu od 150 miliona evra, ali predsednik kluba iz Porto Alegrea Romildo Bolzano Žunior ističe da će klub razmotriti ponude već u januaru.

"Ako se otvori mogućnost za prodaju, moraćemo da je razmotrimo. Naša želja je da ne prodajmo u ovom trenutku, ali prema informacijama koje dobijamo on je igrač kojeg izuzetno cene i prate na evropskoj sceni", izjavio je prvi čovek Gremija.


A Bola sada tvrdi da je prema informacijama koje ima iz Brazila do dogovora došlo i da će Porto za usluge 23-godišnjeg krilnog fudbalera izdvojiti 13.000.000 evra. Zenit je želeo Pepa u svojim redovima za narednu sezonu, Sevilja nije bila dovoljno konkretna, pa su Zmajevi pobedili u trci. Utisak je da je na kraju presudila i želja Gremija da Pepe odigra pomogne ekipi u finalu Kupa Brazila protiv Palmeirasa. Prvi meč finala je na programu trećeg februara, prelazni rok u Portugaliji traje do četvrtog.




tagovi

Zimski prelazni rok 2021PortoGremioPepe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara