Radost fudbalera Zenita (©Reuters)
Radost fudbalera Zenita (©Reuters)

Zenit se zakitio duplom krunom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.07.20. | 17:55

Fantastični Lantratov matiran tek sa penala

Dupla kruna je u rukama Zenita! Šampion Rusije je danas osvojio i Kup države, pošto je u napetom finalu na jedvite jade savladao drugoligaša Himki – 1:0.

Jedini gol postigao je Artjom Dzjuba i to iz penala u 86. minutu. Tek tada i na takav način, udarcem sa 11 metara, matiran je fantastični golman Himkija Ilja Lantratov, koji je činio čuda ispred svog gola.

Izabrane vesti

Dovoljno je reći da je u igri viktorije u drugom poluvremenu ispred šesnaesterca Himkija Lantratov uspeo da odbrani udarce Dzjube i Rakickog sa peterca. Delovalo je da je nesavladiv, ali jedan nesmotren potez njegovog saigrača Gapona, koji je skrivio penal, rešio je utakmicu. Dzjuba je majstor za udarce sa 11 metara, pa je i ovog puta bio precizan.

Zenit je jedinu duplu krunu do sada osvojio 2010. godine, a poslednji put trofej u Kupu je podigao 2016. Ta serija neuspeha je danas prekinuta, istina daleko teže nego što se očekivalo. Mada, Himki je u fantastičnom letu kroz najmasovnije takmičenje pre finala izbacio prvoligaše Ural, Orenburg i Rubin. Za poslednji korak nije imao snage.

Bio je tim iz Sankt Peterburga daleko bolji rival tokom cele utakmice, promašio je sijaset šansi, ali na kraju je dobio penal sa kojeg je odleteo do trofeja Kupa.

Srpski as Branislav Ivanović odigrao je i ovog puta svih 90 minuta sa kapitenskom trakom na ruci. Dupla kruna i u njegovom rezimeu...


FINALE KUPA RUSIJE

Subota

Zenit – Himki 1:0 (0:0)

/Dzjuba 86p/


tagovi

ZenitArtjom DzjubaHimkiRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara