Ilustracija (©Shutterstock, ©Reuters)
Ilustracija (©Shutterstock, ©Reuters)

Zetin put do progresa vodi preko Pirineja

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.08.20. | 11:45

Tim iz Golubovaca večeras gostuje Engordaniju u Andori

Prvi od dva okršaja Crne Gore i Andore u ovogodišnjem izdanju kvalifikacija za Ligu Evrope na programu je večeras. Zeta gostuje Engordaniju (20.00) na stadionu Viktorija, gde će za dva dana Iskra izaći na megdan Santa Kolomi. U drugom meču preliminarne runde kvalifikacija za drugorangirano kontinentalno takmičenje Linkoln na Gibraltaru dočekuje Prištinu.

Glavno pitanje koje se postavlja u Crnoj Gori je koliko težak posao očekuje tim iz Golubovaca u malenoj kneževini smeštenoj visoko u Pirinejima, između Francuske i Španije? Ne nužno zbog jačine rivala, već usled mnogobrojnih odlazaka sa Trešnjice. Ekipu Dejana Roganovića napustili su važni aduti, poput Sekulića, Vukčevića, Baošića, Bošnjaka i Jamoa.

Izabrane vesti

"Dodatan problem za nas je i odsustvo Kođa Nijaveđija, koji nije dobio vizu. Nedostajaće nam njegov kvalitet u napadu. Ipak, imamo to što imamo, moramo da stisnemo zube", rekao je kormilar Vukova Roganović.

Stručni štab Zete gledao je snimak jedne od utakmica Engordanija.

"Izgledaju korektno. Iskusna ekipa, sastavljena od pregršt internacionalaca. Imaju Špance, Portuglce, Italijane, jednog Argentinca... Sve su to fudbalske zemlje i to dovoljno govori. Imaju, naravno, i igrače iz Andore. Po onome što smo mogli da vidimo, znaju da igraju fudbal. Mislim da smo ih dobro skautirali i da ne mogu da nas iznenade", zaključio je Roganović, a prenose Vijesti.me.

Engordani je poslednji meč odigrao pre mesec dana u domaćem prvenstvu, kada je poražen od Santa Kolome 0:2. Zeta pred Andoru nije imala baš najbolju uvertiru u 1. kolu Telekom 1. CFL, jer je kod kuće izgubila od Iskre (0:1).

Zeta će u 1. kolu kvalifikacija za LE, ukoliko eliminiše Engordani, igrati protiv Progres Niderkorna iz Luksemburga.

LIGA EVROPE, PRELIMINARNA RUNDA KVALIFIKACIJA (JEDAN MEČ)

Utorak

18.00: (4,70) Linkoln (3,50) Priština (1,80)

20.00: (9,50) Engordani (4,90) Zeta (1,35)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

kvalifikacije za Ligu EvropeZeta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara