Danilo (©Reuters)
Danilo (©Reuters)

Zicer za Fajenord, Danilo raspucan, borba za titulu nije nemoguća misija

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.22. | 13:22

Holandska Eredivizija: Velikan iz Roterdama ima šansu da se pobedom večeras (20.00) protiv Kambura izjednači s liderom, PSV-om iz Ajndhovena

Ove sezone u Holandiji mogli bismo da gledamo trku utroje za krunu. Ajaks je tokom leta rasprodao sve koje je mogao, pa u ovom šampionatu grca. PSV ga je pretekao na čelu posle pobede u Amsterdamu (1:2) i remija Kopljanika u sredu protiv Vitesea (2:2). Priliku da se po broju bodova izjednači sa Filipsovcima ima treći velikan u zemlji, Fajenord.

Ekipa iz Roterdama ne bi trebalo da ima težak zadatak večeras (20.00) na “Tiganju” protiv Kambura, pretposlednjeg tima u Erediviziji, ekipe koja je vezala tri poraza. Tim Arne Slota ima odličnu sezonu. Uspeo je prošle nedelje da savlada Lacio sa 1:0 i plasira se u nokaut fazu Lige Evrope. Za vikend je pobeđen Volendam u gostima sa 2:0 u domaćem prvenstvu.

Izabrane vesti

Fajenord je na svom terenu neporažen ove sezone (tri pobede i dva remija), a mreža velikana se samo jednom zatresla na De Kujpu. Kambur ima samo bod na tri prethodna gostovanja u Holandiji, pa je jasno da je domaćin veliki favorit.

20.00: (1,20) Fajenord (7,25) Kambur (12,0)

Prvi strelac holandskog giganta je Brazilac Danilo, koji je za vikend imao gol i asistenciju. Na 12 mečeva je postigao osam golova, samo jedan manje od najubojitijeg fudbalera u Erediviziji, Kodija Gakpa iz PSV Ajndhovena.

Za domaćina je van stroja Marokanac Idrisi, dok Kambur dolazi u Roterdam bez Gulita, Maluna, Ter Hajdea i Van der Mera. Tradicija je apsolutno na strani Fajenorda koji je dobio narednog rivala na 13 poslednjih mečeva.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

EREDIVIZIJA - ZAOSTALI MEČEVI 12. KOLA

Sreda

Ajaks - Vitese 2:2 (1:1)

/Tadić 6, Luka 79 - Manhof 25, 74/

Četvrtak

20.00: (1,20) Fajenord (7,25) Kambur (12,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Holandija 1HolandijaEredivizijaFajenordkambur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara