Dominik Soboslaj (©Reuters)
Dominik Soboslaj (©Reuters)

Zidan i Soboslaj razgovarali telefonom o transferu na zimu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.12.20. | 10:14

Prvi kontakt uspostavljen

Pohvalio se nedavno selektor Mađarske Marko Rosi kako je njegov miljenik Dominik Soboslaj već dogovorio sledeći transfer i da će na zimu gotovo izvesno da završi u Lajpcigu, što je pokvarilo Arsenalove planove, ali niko nije pomenuo koliko ozbiljno situaciju prati madridski Real.

Nemački dnevnik Bild koji inače retko greši, tvrdi da je nova zvezda mađarskog fudbala i Salcburga imala telefonski razgovor s Zinedinom Zidanom i da je tema bila transfer u Madrid na zimu! Supertalentovani vezista mesecima unazad je na radaru nekoliko evropskih klubova, od Arsenala, do Milana, mada su mnogi verovali da će logični sledeći korak biti selidba u krugu Red Bul porodice, odnosno iz Salcburga u Lajpcig što je put kojim su ranije već išli Nabi Keita, Marsel Sabicer i Dajot Upamekano. Međutim, Zidan je već u prvom zvaničnom kontaktu Soboslaju jasno stavio do znanja da bi na njega ozbiljno računao, iako je konkurencija u veznom redu Blankosa ozbiljna.

Izabrane vesti

On je praktično sve utakmice ove sezone odigrao na levom boku u veznom redu, ali ne kao klasično levo krilo, mada je i to mesto pokrivao na terenu, kao i poziciju ofanzivnog veziste. Salcburg igra najčešće klasičnu formaciju 4-4-2, zbog čega je Soboslaj nešto između levog krila i ofanzivnog beka. Na levom krilu u Realu konkurenciju čine Rodrigo i Eden Azar koji je najveći deo vremena na listi povređenih igrača, pa je Blankosima potrebno pojačanje.

Bild tvrdi da je Soboslaj zainteresovan za trasnfer na Santjago Bernabeu, ali je istina i to da se uveliko vode pregovori sa Lajpcigom koji je poznat kao idealan razvojni centar za mlade fudbalere. Soboslaj igra u vrhunskoj formi kao igrač Salcburga gde je već postigao 17 golova u 17 utakmica u svim takmičenjima i logično je da je privukao izuzetnu pažnju kupaca sa svih strana evropskog kontinenta. Soboslajeva eksplozija je prijatno iznenadila sve i njegova karijera počela je da doživljava vrtoglavi uzlet ka zvezdama. 

Podsetimo, njegov agent je nedavno izjavio kako je došlo vreme da 20-godišnji Mađar napravi sledeći korak i da je u planu transfer najkasnije u narednih šest meseci, dok je januarski prelazni rok praktično iza ugla.

Naravno, Soboslajev prelazak u Real Madrid jako zavisi od toga da li će Zidan uopšte ostati na klupi Blankosa do i posle januara. Nekadašnji francuski as nalazi se pod velikim pritiskom zbog loših rezultata u Ligi šampiona i u Španiji se uveliko priča o njegovom otkazu ako se nešto uskoro ne promeni.



tagovi

Red Bul SalcburgZimski prelazni rok 2021Dominik SoboslajReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara