(©Reuters)
(©Reuters)

Zidan: Imamo poteškoća, ali i ranije smo ih prevazilazili

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.11.20. | 22:09

Real sa pregršt problema putuje na meč odluke protiv Šahtjora

Porazom od Šahtjora (2:3) na svom terenu Real je već na startu grupne faze prilično zakomplikovao sebi posao u Ligi šampiona, međutim madridski klub bi sve fleke mogao da izvadi protiv istog rivala, na gostovanju u Ukrajini u utorak od 18.55 u okviru petog kola elitnog takmičenja.

Prvak Španije je posle uvodnog poraza remizirao sa Borusijom Mehengladbah, a potom, sa dve pobede protiv Intera, znatno popravio utisak i došao na korak od osmine finala.

Izabrane vesti

Taj korak izabranici Zinedina Zidana će pokušati da naprave protiv Šahtjora, a francuski strateg pred gostovanje na istoku Evrope naglasio je važnost susreta.

"Očekuje nas najvažnija utakmica u grupi jer nas tri boda iz narednog duela vode u narednu fazu takmičenja. Moramo da budemo svesni toga. Imali smo problema sa povredama i virusom, ali motivacija nikad nije dovedena u pitanje. Igrači znaju gde su i šta znači igrati za Real. Loše utakmice ne treba dovoditi u vezu sa motivacijom jer ona u ovom klubu nikad nije sporna", istakao je Zidan.

Prethodnih nedelja Real se borio sa brojnim izostancima fudbalera zbog korona virusa ili povreda, a niz pehova nastavio je Eden Azar. Belgijancu koji već godinu i po dana kuburi sa povredama na utakmici sa Alavesom je stradao mišić desne noge i sledi mu višenedeljna pauza te se pridružio igračima koji će propustiti put u Ukrajinu: Ramosu, Valverdeu, Joviću i Karvahalu.

"Azar se nalazi u teškoj situaciji, ali mora da je prihvati i suoči se sa njom. Pre niza pehova se nikad nije povredio. Siguran sam da će se vratiti još jači. Čvrst je on, povrede su deo sporta. Ne sumnjam u njega i znam da će uskoro biti uz saigrače".

U žiži javnosti tokom prethodnog perioda našao se i Marko Asensio koji trpi kritike na račun igre, a Zidan je stao u odbranu igrača.

"Neophodno je da javnost prestane da govori Marku šta treba da uradi i da ga pusti da igra. Svesni smo kakav je igrač i da mu je samo potrebno samopouzdanje. Malo po malo i gledaćemo najboljeg Asensija. Sve što je neophodno je da očuva unutrašnji mir".

Probleme šampiona Španije produbio je poraz na svom terenu od Alavesa u subotu (1:2), ali strateg Reala je naglasio da neće odstupati od svog pristupa i filozofije ni u trenucima uspeha, ali ni kad ne ide sve po planu.

"Postoje možda trenuci kad sam ozbiljniji, ali uvek imam isti stav i neću se menjati, bez obzira na rezultate i sve druge faktore. Trenutno nismo na najvišem nivou, ali poteškoće su nešto sa čime se svaki klub susreće. Real je i ranije nailazio na prepreke, ali ih je uvek prevazilazio", kazao je Zidan.



tagovi

Zinedin ZidanpovredaŠahtjor DonjeckEden Azar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara