Hakim Ziješ (©Reuters)
Hakim Ziješ (©Reuters)

Ziješ i dalje na čekanju, Čelsi triput slao pogrešne papire u Pariz

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.02.23. | 02:45

Pozajmica Marokanca u PSŽ pred kolapsom

Nije se naigrao Hakim Ziješ ove sezone u dresu Čelsija, ali iako je bio "već viđen" u Pari Sen Žermenu, gde je tokom utorka uspešno obavio lekarske preglede, mogao bi da ostane u londonskom klubu bar do kraja sezone.

Francuski mediji redom pišu da su Englezi u Pariz slali pogrešnu dokumentaciju, navodno čak triput, zbog čega je PSŽ propustio rok da registruje marokanskog napadača, čija je pozajmica bila dogovorena do leta.

Izabrane vesti

Nema logike da su sa Stamford Bridža namerno minirali odlazak igrača koji je ove sezone tek četiri puta bio starter u Premijer ligi i nijednom u Ligi šampiona, međutim, umesto očekivane fotografije Ziješa u dresu Svetaca pojavila se vest da je čitav posao pred kolapsom. Poslednja nada Parižanima je žalba rukovodstvu Lige 1 (LFP), koju Lekip najavljuje za sredu.

Veruju na Parku prinčeva da će uspeti da dokažu da je Čelsi odgovoran za kašnjenje i da bi zbog toga LFP mogao da im izađe u susret i dozvoli da registruju novog igrača uprkos tome što je prelazni rok u Francuskoj zatvoren u utorak u 23.00 po lokalnom vremenu.

Nema Ziješ tretman u Čelsiju kakav je imao u Ajaksu do odlaska leta 2020. za 40.000.000 evra, a status mu je dodatno pogoršan angažovanjem Feliksa, Maduekea i Mudrika, tako da ostanak u Londonu ne odgovara ni njemu ni Čelsiju. Stoga je još veća misterija kako je administracija Plavaca uspela da pogreši.

Početkom januara interesovanje za odličnog Marokanca pokazivali su Njukasl i Everton, ali nisu privukli njegovu pažnju. Situacija se promenila kada se javio Luis Kampos, zvanično savetnik u Pari Sen Žermenu, i insistirao da Ziješ dođe na Park prinčeva kao zamena za Pabla Sarabiju koji je prešao u Vulverhempton. Dogovor je postignut, ali ne i realizovan, za šta se u Parizu nadaju da će se promeniti tokom dana.

Paralelno sa ovim poslom u Čelsiju su tokom utorka radili i na angažovanju Enca Fernandeza za rekordan iznos u engleskom fudbalu (121.000.000 evra), međutim, i tu je nejasno zašto transfer nije potvrđen u Londonu kada je Benfika već objavila zvanično saopštenje u kojem je, čak, naveden i iznos transfera.


tagovi

Hakim ZijehČelsiPari Sen ŽermenZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

PSŽ
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara