Arno Dandžuma (©evertonfc)
Arno Dandžuma (©evertonfc)

Zimus ih "preveslao", ali su mu oprostili: Dandžuma konačno u Evertonu

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.07.23. | 14:54

Holanđanin stigao na plaćenju jednogodišnju pozajmicu

Budi se polako i Everton. Mirovao je u prelaznom roku, od početka prelaznog roka doveo je samo vremešnog Ešlija Janga (38), ali za kraj ove nedelje opravdao navijače prvim pravim pojačanjem. Predstavio je Arnoa Dandžumu!

Holandski napadač stigao je iz Viljareala na plaćenu – 3.000.000 evra - jednogodišnju pozajmicu bez prava otkupa i zadužio Evertonovu “desetku”. Sa pola godine zakašnjenja.

Izabrane vesti

Dandžuma je stara želja čelnih ljudi sa Gudisona. Kada je zimus visio iznad provalije, a Dominik Kalvert Luin bio teško povređen, Evertonu je bio potreban neko da ga povuče i odvede u mirnu luku. Holanđanin se ponudio, prema navodima engleskih medija stigao u Liverpul na lekarske preglede, slikao se u dresu, čak je i izjavio kako će "učiniti apsolutno sve što može kako bi klub ostavio u Premijer ligi". Falilo je samo još da stavi potpis kako bi posao bio ozvaničen…

Međutim, u "minut do 12" pozvao ga je Totenhem, Dandžuma se predomislio i krenuo put Londona. I prevario se pošto je za Pevce nije odigrao ni 200 minuta u svim takmičenjima. Ipak, nije ljudima u Evertonu očigledno bilo teško da pređu svega pa su mu prethodnih dana ponovo uputili poziv. Sada je na 26-godišnjaku da se iskupi.

"Zaista sam srećan što sam ovde. Imao sam interesovanje drugih klubova, ali mi je Everton privukao pažnju zbog navijača, menadžera i istorije kluba. Znam da nisam prešao u klub u januaru; to je bilo zato što je u to vreme postojala neizvesnost oko situacije sa trenerom, ali misli da je još lepše što sam se pridružio sada. Nadam se da ću doneti mnogo golova i asistencija", istakao je Dandžuma na predstavljanju.




tagovi

Letnji prelazni rok 2023Arno DandžumaEverton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara