Olivije Žiru (AFP)
Olivije Žiru (AFP)

Žiru objasnio bes posle izmene: Imam emocije, nisam robot... Smirio sam se posle pet minuta

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.10.23. | 09:40

Pioli iznervirao dvojicu najboljih igrača

Imao je Milan prvu veliku pobedu ove sezone u rukama, vodio sa 2:0 u Napulju na poluvremenu, držao sve konce igre u rukama... A na kraju je spasavao i bod.

Dvostruki strelac Olivije Žiru je u prvom poluvremenu razbio odbranu Napolija, igrao dobru utakmicu, ali je u 81. minutu zamenjen zajedno sa Rafom Leaom. Stefano Pioli se odlučio da uvede napadače Nou Okafora i Luku Jovića i iznervirao dvojicu najboljih igrača. Leao je pored aut-linije tražio objašnjenje od trenera Žiru je ljutito gestikulirao i nije se ni pozdravio sa klupom već je bes iskalio na ručnom firižideru.

Izabrane vesti

Naravno, posle meča je medije interesovalo zašto je došlo do prepirke i nervoze.

„Normalna reakcija. Čovek sam sa emocijama, nisam robot. Mislio sam da i dalje mogu da pomognem timu, ali trener je taj koji pravi izbore i moram to da poštujem. Posle pet minuta sam se smirio. Nisam želeo da me zameni jer sam osećao da mogu da još nešto da uradim na terenu. Takav sam, takmičarski nastrojen“, rekao je iskusni Francuz posle utakmice.

Ista pitanja je dobio i Stefano Pioli.

„Bila nam je potrebna sveža energija. Izmene se prave za dobrobit tima, a njih dvojica su bili umorni. Bila im je ovo treća utakmica u sedam dana. Ako njih dvojica žele objašnjenja, daću im ih. Uveo sam dvojicu igrača koji su bili dobri“, rekao je strateg Milana.

Zašto je na poluvremenu zamenio Kristijana Pulišića?

„Izmenio sam ga jer je osećao umor. Inače ne bih. Da je Kalabrija na kraju postigao gol na Jovićevo dodavanje, sada bismo pričali kako sam napravio dobre izmene“.


tagovi

Olivije ŽiruStefano Pioli

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara