Olivije Žiru (©Reuters)
Olivije Žiru (©Reuters)

Žiru odjavio Juventus: Italijani su se malo zaneli, zašto da ne igram u sistemu sa Vernerom?

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.09.20. | 21:50

Francuz nema nameru da ide sa Stamford Bridža

Gonzalo Iguain polako započinje život na novoj adresi pošto je u petak u prepodnevnim časovima po lokalnom vremenu sleteo u Majamiju kako bi završio transfer u tamošnji Inter, a Juventus nastavlja potragu za novom "devetkom".

Iako sve ukazuje da će to biti Luis Suarez, koji još pregovara o raskidu ugovora sa Barselonom, a u četvrtak ga čeka i polaganje testa za italijanske papire u Peruđi, tokom dana pojavile su se informacije da je uprava Bjankonera bacila oko na Olivijea Žirua. Francuski reprezentativac postao je treća opcija kod Frenka Lamparda posle dolaska Tima Vernera, dok bi prednost ispred njega mogao da ima i Tami Abraham, ali on i dalje želi da ostane na Stamford Bridžu i bori se za što veću minutažu. Uostalom, kao i prošle sezone, kada je u jednom trenutku preuzeo ulogu startera od Abrahama...

Izabrane vesti

“Juventus? Italijani su se malo zaneli. Iskreno sam se iznenadio kada sam video poruke svojih prijatelja sa pitanjima da li su informacije tačne. Čelsijev sam igrač i lepo mi je na Stamford Bridžu“, rekao je Žiru i nastavio:

“Nisam imao baš najbolji finiš prošle sezone, zbog toga i ne želim da odem tek tako. Zato sam isključivo fokusiran na Čelsi. Videćemo šta će se dogoditi u narednim sedmicama, ali mogu da kažem da ništa nisam potpisao, ni dogovorio“.

Očekivalo se da će Žiru pred kraj prošle sezone da potpiše samo kratkoročan ugovor sa Čelsijem zbog dolaska Tima Vernera, ali u klubu su dogovorili da se aktivira opcija dodatne godine, pa tako Francuz ima aktivan ugovor do sledećeg jula. Zbog toga se Žiru nada da bi ove sezone mogao da razvije partnerstvo sa Vernerom.

“Trener stalno evoluira, nije zakucan samo za jedan sistem. Vernerovi kvaliteti su drugačiji od mojih, tako da mi se čini da taktika sa dvojicom napadača i nije tako loša. Mogli bismo da budemo komplementarni. Nadam se da će i u Čelsiju imati formu kakva ga je krasila u Lajpcigu, imam velika očekivanja u budućnosti od njega. Zaista sam nestrpljiv da ga vidim na delu“.




tagovi

Olivije ŽiruLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara