Živi Lajpcigov san - Serlot u 90+3 za veliki preokret u derbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.02.21. | 20:33

Bikovi se vratili posle 0:2 na poluvremenu

Jedan san ostaje da živi, dok drugi na uštrb prvog - umire. Borusija iz Menhengladbaha uskoro će završiti takmičenje u Ligi šampiona - pred njom je nemoguća misija u revanšu sa Mančester Sitijem - a na novo druženje s elitom moraće da popričeka malo duže. Ždrepci su poraženi u Lajpcigu posle vođstva od 2:0 nakon prvih 45 minuta, što je u neku ruku repriza prošlogodišnjeg okršaja ova dva tima na istom stadionu. I tada je Gladbah imao 2:0, s tim da je domaćin uspeo da izvuče bod. Ovoga puta četa Julijana Nagelsmana došla je do potpunog preokreta (3:2) i ostala u trci za titulu.

Sada je već teško prebrojati sve bodove koje su Marko Roze i njegov Menhengladbah prosuli ove sezone u završnicama utakmica. Nema sumnje da će vam biti potrebni prsti obe ruke da ih se prisetite (najpoznatiji je svakako onaj meč sa Real Madridom u Ligi šampiona), ali slaba je to uteha za navijače petostrukog šampiona Nemačke. I tek će biti slaba vajda od takvih izgovora ukoliko Gladbah ostane beu Evrope. A ni to nije isključeno nakon šestog poraza u sezoni.

Izabrane vesti

Lajpcig je, s druge strane, učinio da Bundesliga zadrži draž i nakon ovog 23. kola. Bajern i dalje ima samo dva boda prednosti, uz napomenu da početkom aprila ide na noge Lajpcigu. Ako i uoči te runde rastojanje ostane isto, jasno je da ćemo najzanimljiviji finiš u Nemačkoj u poslednjih nekoliko godina.

Borusija je ovaj derbi dočekala s lošom serijom rezultata iza sebe i prilično poljuljanim ambijentom u svlačionici. Sve se to negde poklopilo s objavom da će Marko Roze od iduće sezone voditi imenjaka iz Dortmunda. Međutim kao da su sve muke i problemi Gladbaha nestali na 45 minuta. I to je prvih 45 minuta derbija. Lajpcig kao da nije postojao na terenu, a gost iskoristio dobro "otvorene karte" i za svega petnaestak minuta stekao dva gola višla.


Za prvi gol krivac je Dajo Upamekano. Koristio je previše sile u duelu sa Brilom Emboloom u svom šesnaestercu, Švacajacr je pao i Manuel Grefe je pokazao na belu tačku. Nije Jonas Hofmaqn najbolje izveo taj udarac s 11 metara, no lopta je nekako prešla preko ruke Petera Gulačija - 0:1.

Dosta sreće bilo je za Gladbah i prilikom drugog pogotka. Centrirao je sa boka Valentino Lazaro, Embolo gađao glavom, lopta zakačila po ramenu Markusa Tirama i promenila pravac - 0:2.

Još dvadesetak minuta gosti su bili u naletu, igrali mnogo bolje, da bi se u drugom delu na terenu pojavio neki drugi tim. S jednom izmenom tokom pauze (Aleksander Serlot umesto kapitena Marcela Zabicera) Julijan Nagelsman uspeo je da razmrda svoje momke. Proradili su pre svih Dani Olmo, Kristofer Enkunku i Jusuf Poulsen i Lajpcig je relativno brzo stigao do 2:2. Pritom je jedan gol poništen Serlotu zbog igranja rukom...

Izgledalo je u finišu da domaćin neće imati snage za potpuno preokret, međutim u sudijskoj nadoknadi stigla je nagrada za hrabrost i kazna za Rozeov kukavičluk.

Enkunku je ubacio s boka, visoki Serlot se našao na pravom mestu i to je 3:2!

BUNDESLIGA - 23. KOLO

Petak

Verder - Ajntraht 2:1 (0:1)

/Gebre Selasije 47, Sardžent 62 – Silva 9/

Subota

Bajern - Keln 5:1 (2:0)

/Čupo Moting 18, Levandovski 38, 65, Gnabri 82, 86 - Škiri 49/

Dortmund - Bilefeld 3:0 (0:0)

/Daud 48, Sančo 59pen, Rejnijer 81/

Štutgart - Šalke 5:1 (3:1)

/Endo 10, 26, Kalajdžić 34, Klement 88, Didavi 90+2 - Kolašinac 40/

Volfzburg - Herta 2:0 (1:0)

/Klinter 38ag, Lakroa 89/

RB Lajpcig - Menhengladbah 3:2 (0:2)

/Enkunku 57, Poulsen 66, Serlot 90+3 - Hofman 7pen, Tiram 19/

Nedelja

13.30: (2,50) Union Berlin (3,30) Hofenhajm (2,85)

15.30: (2,20) Majnc (3,35) Augzburg (3,35)

18.00: (1,95) Leverkuzen (3,50) Frajburg (3,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara