Rišairo Živković (©Reuters)
Rišairo Živković (©Reuters)

Živković i Dioni zajedno od starta za nastavak Zvezdine goleade u Novom Pazaru

Vreme čitanja: 4min | ned. 26.09.21. | 09:56

Virus i povrede uticale na sastav tima crveno-belih

Crvena zvezda u međusobnim duelima sa Novim Pazarom ima 13 pobeda, jedan remi i jedan poraz. Prvi put u takmičarskoj utakmici ovi klubovi sastali su se 28. oktobra 2009, u osmini finala Kupa Srbije. Uspešniji su bili crveno-beli, golom Aleksandra Jevtića, a slavila je Crvena zvezda i u poslednjem okršaju s plavo-belima. Februara ove godine bilo je 3:1 za goste na Gradskom stadionu kraj Jošanice, a pobedu su doneli Milan Rodić, Milan Pavkov i Mirko Ivanić.

Jedini put kada je Novi Pazar savladao crveno-bele bilo je aprila 2015. Utakmica je završena 2:1 u korist domaćina. Od tada, Beograđani su u Novom Pazaru igrali još tri puta i sva tri pobedili efikasnom igrom. Bilo je 4:0, 4:1 i pomenutih 3:1, a golgetersku seriju na ovom gostovanju u nedelju (15.55) ekipa Dejana Stankovića pokušaće da nastavi predvođena dvojicom napadača.

Izabrane vesti

Od starta se u timu očekuju i Lois Dioni i Rišairo Živković. Obojici su neophodni minuti, prvom da bi popravio utisak posle neubedljivog starta i probao da izbegne put ka izlaznim vratima već u januaru, a drugom jer je tek nedavno stigao i želi što pre da se uigra s novim saigračima.

Dioni i Živković već su bili zajedno na terenu, u drugom poluvremenu susreta sa Bragom i to je sasvim solidno izgledalo, pa se nadaju u Zvezdinom stručnom štabu da će u odsustvu povređenih Milana Pavkova i El Fardua Bena ovaj tandem ponovo doprineti dobroj igri tima. Golovi su, ipak, ono što se očekuje od obojice...

"Novi Pazar je promenio trenera, vratili su čoveka koji je napravio sa njima rezultat (Kenan Kolašinac umesto Milana Milanovića). Prazan stadion sigurno ne igra veliku ulogu za Novi Pazar, što će nama olakšati, bar što se tiče atmosfere. Međutim, mi smo uhvatili ritam i igramo konkretno i direktno. Prošao je onaj pritisak o kome smo mnogo pričali, ta letnja liga. Mi uvek idemo na pobedu, od toga ne odustajemo". poručio je Dejan Stanković u najavi meča.

Zvezdini fudbaleri imaće peh da dve utakmice zaredom igraju bez podrške svojih navijača, pošto je stadion u Novom Pazaru zaključan zbog političkog skandiranja u duelu sa Partizanom, a put u Bugarsku iz epidemioloških razloga moguć je samo ekipi.

NEDELJA, 15.55: (14.0) NOVI PAZAR (6.75) CRVENA ZVEZDA (1.20)

Još veći problem prave stomačni virus i povrede koji su krojili tim crveno-belih za ovo gostovanje. Nije mogao Stanković da računa na nekoliko standardnih prvotimaca, zbog čega je i odložen duel sa Voždovcem koji je trebalo da bude odigran prošlog četvrtka, ali i pored toga Crvena zvezda će moći da izađe u jakom sastavu i na megdan pretposlednjem timu superligaške tabele putuje kao apsolutni favorit.

Predstojeća utakmica poslužiće gostima i za uigravanje pred važno gostovanje u Razgradu, gde bi pobedom nad Ludogorecom praktično moglo da bude obezbeđeno evropsko proleće. Srpski šampion je u Ligi Evrope startovao pobedom nad Bragom kod kuće (2:1), a kako u narednu fazu takmičenja idu dve prvoplasirane ekipe iz grupe, dok se treća seli u Ligu konferencije, jasno je da bi sa šest bodova na svom kontu crveno-beli odradili ogroman posao.

Protiv starog poznanika gol Crvene zvezde u četvrtak verovatno neće moći da čuva Milan Borjan. Bivši igrač Ludogoreca i kapiten crveno-belih je, uz Nenada Krstičića najjače pogođen stomačnim virusom, pa će u Novom Pazaru zagrevanje za Bugarsku imati iskusni Zoran Popović.

To znači da će Miloš Gordić biti na klupi, a mesto bonusa kao i u prethodnom večitom derbiju sa Partizanom (1:1) zauzeće Strahinja Eraković. Mladi defanzivac odigrao je odlično na stadionu u Humskoj kao desni bek, ali se za današnju utakmicu na toj poziciji očekuje povratak Marka Gobeljića, koji će igrati i protiv Ludogoreca, dok će Eraković činiti štoperski par sa Aleksandrom Dragovićem, a Miloš Degenek odmarati za četvrtak. Mesto uz levu aut liniju već sezonama je rezervisano za Milana Rodića.

Vezni red se očekuje u svom najjačem sastavu, sa Sekuom Sanogom kao zadnjim veznim, a Mirkom Ivanićem, Gelorom Kangom i Aleksandrom Kataijem ispred njega.

***************************************************

SUPERLIGA SRBIJE - 11. KOLO

NOVI PAZAR - CRVENA ZVEZDA 15.55 (TV ARENA SPORT 1)

***KVOTE***

Gradski stadion u Novom Pazaru

Bez gledalaca

Sudija: Lazar Lukić

NOVI PAZAR (4-3-2-1): Vujanac - Vlajković, Kojčić, Pavišić, A. Islamović - S. Islamović, Lončar, Mihajlović - Ratković, Dimić - Aganspahić.

CRVENA ZVEZDA (4-1-3-2): Popović - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo - Ivanić, Kanga, Katai - Živković, Dioni.

SUPERLIGA SRBIJE - 11. kolo

Subota

TSC – Vojvodina 1:0 (0:0)

/Rajković 49/

Kolubara - Radnički 2:3 (1:1)

/Andrić 41, Filipović 60 - Mitrović 29 i 50, Vujadinović 77/

Nedelja

15.55: (15,0) Novi Pazar (7,25) Crvena zvezda (1,18)

18.00: (1,83) Metalac (3,50) Radnički Kragujevac (4,50)

20.15: (1,15) Partizan (7,75) Spartak (18,0)

Ponedeljak

16.00: (1,95) Voždovac (3,40) Mladost (4,10)

18.00: (3,05) Proleter (3,25) Napredak (2,40)

20.00: (1,50) Čukarički (4,10) Radnik (7,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rišairo ŽivkovićDejan StankovićLois DioniFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara