Andrija Živković
Andrija Živković

Živković potpisao: Ugovor na dve godine, plata 500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.09.20. | 09:57

Krilini vezista promovisan u Solunu

Sve je gotovo, Andrija Živković karijeru nastavlja u Grčkoj. Prošao je u ponedeljak lekarske preglede, a danas je održana i zvanična promocija na Tumbi.

Trebalo bi u toku dana Živković da odradi i prvi trening sa novim saigračima, ali pre toga će imati još jedan test na koronu, pa ako svi indikatori pokažu da je sve u redu, Andrija će moći na teren, prvi put u crno-beloj opremi solunskog kluba.

Izabrane vesti

Zanimljivi su delovi ugovora koji je srpski fudbaler potpisao sa PAOK-om. Kako piše više grčkih medija, mada deluje da uglavnom prenose jedan te isti izvor, Živković je potpisao na samo dve godine. Nekadašnji prvak sveta sa reprezentacijom Srbije do 20 godina ima samo 24 leta i mnogo je još fudbala pred njim, ali su na Tumbi procenili da bi, ipak, da ga vide na delu, jer u poslednje dve sezone Andrija je skupio vrlo malo minuta u dresu Benfike.

Ako se ispostavi da je Živković daleko od onog što je PAOK-u potrebno, onda će taj dvogodišnji ugovor biti dobra vest za crno-bele. A, ako Andrija bljesne, uvek može da se saradnja produži za još koju godinu. Stavljena je u ugovor i visoka otkupna klauzula, da se na Tumbi zaštite za svaki slučaj, ali nije navedena koja je suma u pitanju.

Interesantna je i plata. Kažu Grci da će srpsko krilo u Solunu zarađivati 500.000 evra godišnje. To je daleko, skoro pet puta manje od onog što je Živkoviću sledovalo u Lisabonu da je ostao da odradi poslednju godinu iz ugovora sa Benfikom.

Jasno je da je PAOK daleko od evropskog fudbalskog krema kada su finansije u pitanju, ali tih pola miliona evra je suma koju mogu da plate i dva najveća srpska kluba. Ali, zna se da u Partizanu posle svega što su prošli sa Živkovićem, nisu ni razmišljali o opciji da ga ponovo pozovu.

Inače, grčki portal Sport24 opisujući Andriju Živkovića navodi da je reč o igraču koji bi trebalo da bude PAOK-ov Danijel Podens. Da podseća po stilu igre na Portugalca koji je bio član Olimpijakosa, a kojeg su crveno-beli prodali engleskim Vulvsima u januaru u transferu vrednom skoro 20.000.000 evra.


tagovi

PAOKAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara