Živkovićeva računica: Bolje sedeti u Benfiki za 2.500.000 nego igrati za Olimpijakos

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.01.20. | 15:01

Portugalci su nestrpljivi, ali sve je u rukama srpskog fudbalera

Benfika traži način da se otarasi Andrije Živkovića. Srpski igrač se ne uklapa u planove Bruna Laža za ostatak sezone, a njegova plata predstavlja veliko opterećenje za klupski budžet.

Samo nekoliko dana pre zatvaranja zimskog prelaznog roka, velikan iz Lisabona razmatra opcije za što bezbolniji rastanak sa krilim vezistom, ali to nije jednostavan zadatak. O Žogo uverava da Andrija i njegov otac Jovica ne prihvataju odlazak u drugi klub.

Izabrane vesti

Čak ni u Olimpijakos. Tim koju vodi portugalski stručnjak Pedro Martins je pokazao interesovanje za dovođenje srpskog reprezentativca, ali isti izvori navode da bi on radije ostao u Benfiki do isteka ugovora 2021. godine, iako neće dobiti šansu u timu.

Ugovor garantuje Andriji Živkoviću 2.500.000 godišnje igrao ili ne, što je jedna od najvećih plata u klubu. Kad se na to dodaju porezi i doprinosi, Živković košta Benfiku 4.900.000 po sezoni. Andrija i njegov otac dali su do znanja klubu da će otići tek kad istekne ugovor.

Benfika još nije odustala od prodaje Živkovića, ali stav fudbalera i njegovog oca otežavaju pregovaračku poziciju. Odlazak Ljubomira Fejse na pozajmicu u Alaves probudilo je nadu Orlova da bi i 23-godišnjak mogao da krene ka novom izazovu, ali sve ukazuje da se to neće dogoditi.

Prelazni rok u većini evropskih država završava se 1. februara, što ostavlja malo vremena Benfiki da reaguje. Pogotovo kad je stav Živkovića ovako tvrd.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara