Andrija Živković (©Starsport)
Andrija Živković (©Starsport)

Živkovićevu četu u Splitu odbranile stative, Hajduk žali za šansama i strepi pred put u Solun

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.08.23. | 23:00

Srpski reprezentativac kapiten PAOK-a u remiju na Poljudu - 0:0

Dobro je poznato o čemu se ovih dana najviše piše i priča u hrvatskim i grčkim medijima, ali krvavi pir zagrebačkih huligana u Atini večeras se bar na kratko našao u senci fudbalskih dešavanja. Među predstavnicima dve zemlje u kvalifikacijama za Ligu Evrope i Ligu konferencije, u ovom potonjem sastali su se Hajduk i PAOK. Splitski duel završen je bez pobednika i bez golova, pa ćemo ime putnika u plej-of, koji će igrati protiv Rozenborga ili Hartsa, dobiti za nedelju dana u Solunu. Prvi susret tog drugog para pripao je Norvežanima, koji su kao domaćini slavili 2:1.

Raspoložen za igru na Poljudu bio je Marko Livaja, a kada je tako, onda i Hajduk igra dobro. Diktirali su domaćini tempo, stvarali šanse, ali u dva navrata stativa je bila saveznik gostiju, koje je sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio srpski reprezentativac Andrija Živković.

Izabrane vesti

Uspevao je Livaja, često potpomognut Ođiđa-Ofoeom, da podiže splitsku publiku na nogde, ali ne i da pronađe rupu u odbrani PAOK-a. Nepun minut po povratku sa odmora okvir gola sprečio ga je da se upiše u strelce, baš kao i Nika Sigura u 13. minutu. Moraže Livaja i saigrači da budu jednako uporni, ali i koncentrisaniji u revanšu ukoliko misle da prođu rivala iz Grčke. Nije im žreb bio naklonjen, ali večeras su pokazali da mogu.

Ipak, daleko od toga da su gosti konstantno bili u podređenom položaju. Jesu se opredelili da igraju povučenije i čekaju kontre, ali kada god bi im se ukazala prilika, odbrana Hajduka bi bila na mukama. Morao je u više navrata Ivan Lučić, bivši mladi reprezentativac Austrije, da istrčava daleko od svog gola ne bi li pomogao saigračima iz poslednje linije da opasnost bude otklonjena.

Sigurno je da su gosti zadovoljni ishodom utakmice, dok će u Hajduku žaliti za propuštenim šansama, svesni da ih u Solunu čeka naelektrisana atmosfera na tribinama. Jedan gol mogao bi da reši pitanje putnika u plej-of, ostaje da vidimo hoće li ga biti i u čijoj mreži.

Istovremeno sa ovom utakmicom Rapid iz Beča je igrao takođe 0:0 sa Debrecinom. Za razliku od gradskog rivala koji je uspeo u Varašvi da pobedi Legiju 2:1, zeleno-beli nisu imali rešenje bedem pred golom mađarskih gostiju. Napadali su, trudili se da povedu, ali na revanš će morati "od nule"...

KVALIFIKACIJE ZA LIGU KONFERENCIJE – 3. KOLO (PRVI MEČEVI)

Sreda

AEK Larnaka - Makabi Tel Aviv 1:1 (0:0)

Gent - Pogon Šćećin 5:0 (4:0)

Četvrtak

Tobol - Deri Siti 1:0 (0:0)

Struga - Esperanž 3:1 (2:0)

Bode/Glimt - Pjunik 3:0 (2:0)

Sabah - Partizan 2:0 (0:0)

Dila Gori - APOEL 0:2 (0:1)

Santa Koloma - AZ Alkmar 0:1 (0:0)

Legija - Austrija Beč 1:2 (0:1)

Nefči - Bešiktaš 1:3 (0:2)

Omonija - Midtjiland 1:0 (1:0)

Viktorija Plzenj - Gzira 4:0 (2:0)

Rozenborg - Harts 2:1 (2:0)

Sepsi - Aktobe 1:1 (0:0)

Valmerija - Partizani 1:2 (1:0)

Farul - Flora 3:0 (0:0)

Hapoel Ber Ševa - Levski 0:0

Hamrun - Ferencvaroš 1:6 (0:1)

Adana Demir - Osijek 5:1 (2:0)

Aruka - Bran 2:1 (1:0)

B36 - Rijeka 1:3 (1:1)

Celje - Neman 1:0 (0:0)

Klub Briž - KA Akureiri 5:1 (4:0)

Fenerbahče - Maribor 3:1 (0:0)

Leh - Spartak Trnava 2:1 (0:0)

Tvente - Riga 2:0 (1:0)

Aris - Dinamo Kijev 1:0 (0:0)

FCSB - Nordsjeland 0:0

Hibernijan - Lucern 3:1 (0:0)

Balkani - Linkoln Red Imps 2:0 (0:0)

Hajduk - PAOK 0:0

Rapid Beč - Debrecin 0:0


tagovi

PAOKHajduk SplitKvalifikacije za Ligu konferencijeAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara