Ekipa Zlatibora (©Starsport)
Ekipa Zlatibora (©Starsport)

Zlatiborova želja da se liga širi nije stigla do Zajednice

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.04.21. | 20:38

Bilo bi to ozbiljno kršenje propisa

Informacija da je Zlatibor zvanično, pismenim putem zatražio od svih relevatnih fudbalskih struktura u zemlji da se promene propisi i smanji broj klubova koji ispadaju iz Superlige teško da je ikom zazvučala kao veliko iznenađenje.

Pominjale su se još zimus, na polusezoni, te ideje da bi neko mogao da ih predloži, pa da krene u proceduru pokušaj da se broj klubova koji napuštaju Superligu smanji sa šest na četiri, ali sve je ostalo u etru, dok se u praksi ništa nije desilo.

Izabrane vesti

Pitanje je da li je i sada priča koja je krenula od Zlatibora zaista predlog na papiru ili samo opipavanje pulsa, jer kako je Mozzart Sportu rečeno u Zajednici Superligaša, nikakav zvaničan predlog na tu temu nije stigao na adresu udruženja.

Štaviše, iz Zajednice Superligaša kažu da postoji čvrst stav da se dogovoreno i ono što je u papirima, da se liga vrati na stanje od pre godinu dana, kada je brojala 16 klubova i kada su se igrali plej-of i plej-aut, u potpunosti ispoštuje. Svako kršenje ovog principa, koje ovog puta ne bi imalo nikakvo racionalno obrazloženje, za razliku od letos kada je korona poslužila kao valjan alibi, bilo bi ozbiljno kršenje normativnih akata i fudbalski organi bi mogli da se nađu u velikim zakonskim problemima.

Ideja Zlatibora za sledeću sezonu, kako piše Žurnal je sve ostane isto kao što je sada: da dva kluba ispadnu iz Superlige, a da dva uđu iz Prve lige Srbije. S druge strane, prema propisima koji su doneti letos, određeno je da šest klubova napusti elitnu diviziju, a da dva uđu.

Ako je nešto sigurno u srpskom fudbalu, što smo naučili prethodne tri decenije je da – ništa nije sigurno. Ako se Zlatiborov predlog nađe zvanično na stolu Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, ko bi smeo da stavi ruku u vatru da se neće naći neki način da bude usvojen...


tagovi

Zlatibor ČajetinaSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara