"Krmpotić"
"Krmpotić"

Zlatko Krmpotić našao angažman: Postao pomoćni trener vicešampiona sveta iz 2010. godine

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.07.15. | 17:43

On će se pridružiti glavnom treneru Francuzu Patrisu Karteronu u Mazembeu

KrmpotićZlatko Krmpotić je novi pomoćni trener fudbalskog kluba Mazembe iz Labumbašija. On će se tako pridružiti glavnom treneru, Francuzu Patrisu Karteronu u vođenju aktuelnog šampiona Demokratske republike Kongo. Mazembe je prvi u Kongu u protekle četiri godine, a slavu je stekao 2010. godine kada je stigao do finala Svetskog prvenstva za klubove gde je poražen od Intera sa 3:0. Sada Mazembe sa Krmpotićem želi da dodatno ojača stručni štab.
Tražili smo pomoćnika trenera da bismo još pojačali stručni štab. Bilo je problema u našem timu i dosta onih koji su se žalili. Ako se ciljevi ne budu ostvarili, idete iz kluba. Nećemo nikome davati dugoročne ugovore”, rekao je predsednik Mazembea,  Moses Katumbi.

Krmpotić ima 57 godina. U karijeri je nastupao za Crvenu zvezdu sa kojom je osvojio tri titule šampiona Jugoslavije (1980, 1981 i 1984) i dva kupa Jugoslavije (1982. i 1985.). Nastupao je  12 puta za reprezentaciju Jugoslavije.

Izabrane vesti

Kao trener do sada je vodio klubove u Švedskoj, Makedoniji, Turskoj, Kuvajtu, kao i selekcije Kazahstana ispod 17 godina i Srbije ispod 19 godina.

(FOTO: Action images)


tagovi

Zlatko Krmpotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara