Mandić u dresu Čuke (©Starsport)
Mandić u dresu Čuke (©Starsport)

Zlatni orlić Staniša odlazi u Kinu

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.01.24. | 09:40

Od letos igrao u GOŠK-u u BiH

Prošla je decenija od senzacionalnog uspeha Zlatnih orlića i osvajanja svetske titule na Novom Zelandu. Neki su perjanice A reprezentacije Srbije, a neki su vremenom počeli da padaju u zaborav.

Jedan od onih kojima se pomalo izgubio fudbalski trag je Staniša Mandić, koji je čak u finalu sa Brazilom bio strelac prvog gola. Poslednja informacija o njemu, koju je objavio BiH portal Sportsport glasi da će ove zime karijeru nastaviti u drugoj ligi Kine.

Izabrane vesti

Mandić je jesenas igrao za GOŠK u ligi BiH, sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor, ali ga neće odraditi do kraja, pošto odlazi u kineski Vući Vugo. Klub iz Gabele će na ime obeštećenja dobiti oko 50.000 evra, a Staniša će potpisati ugovor na dve godine.

Nekadašnji Zlatni orlić je posle odlaska iz Čukaričkog promenio čak i reprezentaciju, pa je postao član seniorskog tima Crne Gore, pošto je rođen u Herceg Novom, ali je odigrao samo četiri utakmice za Sokolove.

Što se tiče klupske karijere, sa Banovog brda se otisnuo put Norveške gde je branio boje Sogndala, potom je bio u Zrinjskom iz Mostara, pa slovenačkoj Muri, na kratko se onda vratio u Srbiju – u Metalac. Iz Gornjeg Milanovca je otišao u Bahrein (Ist Rifa), a od letos je bio u GOŠK-u.


tagovi

Staniša Mandić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara