(©Reuters)
(©Reuters)

Zmaj ponovo udario repom: Galatasaraj sat vremena čačkao Bajernovu bradu, pa doživeo nokaut (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.10.23. | 20:38

Nemci golovima u poslednjih 20 minuta uzeli bodove u Istanbulu – 3:1

Pevao je svojevremeno Đorđe Balašević: „Tako to biva kad se previše sniva, a stvarno se malo zna“. Doduše, znao je Galatasaraj dosta toga i u stvarnosti, ali san o velikoj pobedi nad Bajernom mu je totalno svezao noge i ti snovi su otplovili negde niz Bosfor – 1:3.

Onaj čuveni fudbalski aksiom da tim koji ne iskoristi svoje šanse redovno biva kažnjen zasijao je u svom punom sjaju iznad Istanbula. Da postoji neka ilustracija za to nepisano pravilo, bila bi fotografija sa ove večerašnje utakmice jer je Galatasaraj igrom i stvorenim velikim šansama pregazio Bajern kako niko odavno nije, a – izgubio je.

Izabrane vesti

Što bi često citirao Duško Vujošević: zmaj udara repom. Tako je i Bajern, kada su ga svi videli na konopcima, kako se tetura i samo čeka taj završni udarac da konačno padne, ispleo za čas matnu mrežu i golom Harija Kejna u 73. minutu je pokazao Galati kako se to radi. Poslednji direkt u bradu domaćina servirao je Musijala za još i ubedljivi trijumf nemačkog giganta – 3:1.

Spektakularan je to bio meč, sa pregršt šansi, dobrih akcija i neverovatnog ritma, gde se maltene i aut izvodio „200 na sat“. Navijači Galatasaraja će danima prevrtati po glavi sve promašene šanse i pitaće što su se nebesa tako na njih naljutila, jer su njihovi ljubimci uradili sve što je potrebno da bi bacili Bajern na kolena, a u stvari su se na podu našli oni...

Kao što nije vest kada pas ujede čoveka, nego kad čovek ujede psa, tako nije čudo kada Bajern pobedi Galatasaraja, dok obrnuto i te kako jeste. A, ono što razlikuje ovakve klubove na terenu čak i kada slabiji odigra bolje od jačeg je – mirnoća. Smirenost. Rutina stečena serijama pobeda.

Galatasaraj je u prvom poluvremenu pregazio Bajerna na terenu. Odučio ga je od lopte. Sabio u na njegovu polovinu. Imao 16 šuteva na gol! Četiri-pet stoodstotnih šansi. A, na semaforu je posle 45 minuta igre stajalo 1:1. Bajern je poveo iz prvog šuta na gol. Do tada su Turci već imali četiri. One šanse koje je Galatasaraj i pre i posle primljenog pogotka promašivao, Bavarci su iz prvog pokušaja pretvorili u vođstvo. Komanu je stigla lopta ispred gola, mladi Karataš je odleteo u prazno kao po burek (s mesom, naravno), pa je realizacija bila lakši deo posla – 0:1.

Onda je na scenu stupio Kerem Akturoglu. Kakav fijasko ovog čoveka! Najpre je u 9. minutu uhvatio strašan volej, koji je Ulrih odbranio, da bi 120 sekundi kasnije golman Bajerna spustio na nogu ofanzivcu Galate loptu, na petercu, a ovom je srce brže-bolje ugrabilo, pa je dunuo preko prečke.

Večeras katastrofalni Džošua Kimih je potpuno besmislenim startom nad Maurom Ikardijem, koji u toj situaciji nije bio nikakva pretnja po gol Bajerna, skrivio penal, a Argentinac je „panenkom“ izjednačio na 1:1.

Nije ovo bilo veče Kerema Akturoglua, jer je u 38. minutu ponovo imao zicer: situaciju jedan na jedan sa Ulrihom i šutirao je u njega. A, obrukao se i Ikardi, posle još jedne katastrofalne greške Kimiha, koji je „prodao“ loptu ispred svog šesnaesterca, ali je udarac Argentinca završio pored stative.

Bajern je nekako preživeo poluvreme sa 16 šuteva upućenih ka njegovom golu. To što je na semaforu stajalo samo 1:1 nikako nije bila dobra vest za Galatu.

Tako se i ispostavilo. U nešto tanjem poluvremenu sa šansama Bajern je svoje dočekao. Kao da je bio neki pakleni plan da sačeka turski sastav da se izduva, jer su onda počele da sevaju kontre i golovi. Prvo Kejn, posle Musijala, uz još promašeni zicer Sanea posle toga... Zmaj je udario repom i pokupio ceo plen iz kule na Galati.


LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

Grupa A

Galatasaraj - Bajern 1:3 (1:1)

/Ikardi 30p - Koman 8, Kejn 73, Musijala 79/ 

20.45 Mančester junajted - FK Kopenhagen



tagovi

Bajern MinhenLiga šampionaGalatasarajHari Kejn

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara