©AFP
©AFP

Zna fudbala, ali mora još da raste: Inter surovo kažnjavao propuste Salcburgove dečurlije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.10.23. | 20:45

Nerazuri golovima Aleksisa Sančeza i Hakana Čalhanoglua stigli do druge pobede i liderske pozicije u Grupi D - 2:1

Da znaju fudbala i da se ne boje najvećih pokazali su u Salcburgu nebrojeno puta prethodnih godina. Prošle su bili egal u grupi sa Milanom i Čelsijem, pretprošle čak prošli grupnu fazu i u prvom meču nokaut faze ozbiljno zapretili minhenskom Bajernu… Ni ove nije ništa drugačije, nisu ih u uvodna dva kola Grupe D nadigrali ni Benfika ni Sosijedad, međutim, manjak iskustva, odnosno izostanak istog, skupo košta najmlađu ekipu ovogodišnje Lige šampiona.

Evidentno je to bilo u trećem kolu na gostovanju Interu. Nekoliko propuštenih prilika u kombinaciji sa skrivljenim penalom inicirali su poraz austrijskog tima na Đuzepe Meaci, drugi vezani u Ligi šampiona ove sezone, iako ga tim u vlasništvu Red Bula po svemu prikazanom možda i nije zaslužio - 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Poraza koji Salcburg ostavlja na tri boda pred osvojena u prvom kolu protiv Benfike, dok je Inter posle drugog vezanog trijumfa lider sa sedam bodova, pa iako nije blistala u 270 minuta elitnog evropskog fudbala ekipa Simonea Inzagija na dobrom je putu da izbori proleće u Ligi šampiona.

Ekipa Gerharda Štrubera je znatno bolje ušla u meč i u uvodnoj fazi stavila domaćina pod ozbiljan pritisak. Već u četvrtom minutu je Oskar Gluh udarcem po zemlji naterao Jana Zomera na intervenciju, nedugo zatim je Luka Sučić sebičnošću prokockao potencijalno izglednu priliku odlučivši da šutira umesto da loptu odloži saigraču koji je bio u boljoj poziciji, da bi se potom i njegov sunarodnik Roko Šimić spetljao u kontri i dozvolio defanzivcima Intera da mu oduzmu loptu pre nego što je došao u priliku da šutira…

U jeku Salcburgove inicijative poveo je Inter. Pravo niotkuda. Henrih Mhitarjan je sredinom prvog poluvremena poslao neprecizan pas za Davidea Fratezija, ali i te kako upotrebljiv za Aleksisa Sančeza. Čileanac, čije je prisustvo u startnih 11 predstavljalo ogromno iznenađenje u italijanskim medijima, ispratio je kompletnu akciju i sa druge stative spakovao loptu u mrežu za svoj prvi gol po povratku u klub. U smiraj prvog poluvremena mogao je iskusni napadač lako da upiše i asistenciju. Fantastično je odložio loptu za Lautara Martineza, ali je jedan od najubojitijih napadača u aktuelnoj sezoni gađao pored dalje stative i propusto priliku da Interu donese dva gola prednosti pred odlazak na odmor.

Nedugo po povratku sa istog Nerazuri više nisu ni imali prednost. Salcburg je drugo poluvreme otvorio na sličan način kao i prvo, visokim presingom i nekoliko odličnih napada, s tim da je ovog puta jedna od njih dala rezultat. Izveo je austrijski tim akciju iz fudbalskih udžbenika u 57. minutu. Šimić je uspeo da sačuva jednu dugu loptu pored dvojice čuvara sačuva loptu i odloži je do Mauritsa Kjergora, ovaj je iz prve prosledio do Gluha, a talentovani Izraelac sa ivice šesnaesterca u trku zavrnuo u dalji ugao za izjednačenje.

Ipak, kratko je trajala radost gostiju. Osmehe sa lica skinuli su sami sebi sedam minuta kasnije. Fratezi se pred golom rivala našao u sendviču sa Strahinjom Pavlovićem i Lukasom Gurna Duatom posle čega je pao kao pokošen, a glavni arbitar Fransoa Leteksije zbog faula snažnog francuskog veziste pokazao na penal, koji je u novo vođstvo pretvorio Hakan Čalhanoglu.

Štruber je ubrzo reagovao trostrukom izmenom poslavši na teren između ostalog i Petra Ratkova, ali je umesto Salcburga novom pogotku bio bliži Inter. Zapravo je Lautaro Martinez desetak minuta pre kraja i pogodio posle sjajne timske akcije, ali je njegov 13. gol u svim takmičenjima od starta sezone poništen zbog ofsajda.

Iako je imao sasvim dovoljno vremena na raspolaganju, a Štruber sa još dve izmene dodatno osvežio ekipu, Salcburg u završnici nije uspeo da ugrozi trijumf prošlogodišnjeg finaliste Lige šampiona.

Inače, za razliku od Pavlovića i Ratkova, treći srpski reprezentativac u redovima Salcburga Aleksa Terzić se zbog povrede nije našao ni u protokolu za meč na Đuzepe Meaci.

LIGA ŠAMPIONA

GRUPA D

INTER – SALCBURG 2:1

/Sančez 19, Čalhanoglu 63pen - Gluh 59/

BENFIKA – REAL SOSIJEDAD, 21.00



tagovi

InterSalcburgRed Bul SalcburgLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara