Vuković (© Legija)
Vuković (© Legija)

Zna se ko dolazi da čupa ekipu iz krize: Aleksandar Vuković četvrti put vodi Legiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 23:29

Srpski stručnjak do kraja sezone u Varšavi

Spasavaj se ko može. A ko drugi može da spase Legiju od nezapamćene krize nego – Aleksandar Vuković. Srpski stručnjak imenovan je u ponedeljak za novog šefa stručnog štaba poljskog velikana koji proživljava neke od najtežih trenutaka u istoriji.

Ekipa se nalazi na poslednjem mestu tabele Ekstraklase, u nedelju je poražena od Visle Plok, posle tog meča navijači su upali u klupski autobus, bilo je i povređenih, dosadašnji šef stručnog štaba Marek Golebjevski je podneo ostavku, a uprava se okrenula jedinom logičnom rešenju. Vuković je doneo klubu iz Varšave titulu 2020, postavio temelje ekipe koja je i bez njega odbranila naslov i bez obzira što su se u medijima pominjali drugi kandidati, čelnici su odlučili da ga opet ustoliče.

Izabrane vesti

Ugovor važi do kraja sezone. Kad je smenjen u jesen 2020, Aleksandar Vuković se dogovorio sa rukovodiocima da mu mesečno isplaćuju prinadležnosti sve do kraja saradnje predviđene da traje od juna 2022. Zato ovoga puta nema nikakvih finansijskih uslova, već se Vuko vraća u voljeni klub da mu pomogne u teškim trenucima, bez ikakve dodatne novčane naknade, mimo onoga što mu već sleduje.

Kako je sam puta više isticao, pravi je Legionar, doživljava Legiju kao drugu kuću. A ona sad gori. Protivpožarni aparat je u rukama 42-godišnjeg Banjalučanina. Već je pokazao da njime zna da rukovodi, posle ostavki Besnika Hasija, Dejana Klafurića i Rikarda Sa Pinta. Uvek je spasavao Legiju. U prva dva slučaja kao privremeno rešenje, kasnije kao trajno. Sad je prvi zadatak sprečiti pad u niži rang. Posle toga, ko zna.

Ipak je to prvak Poljske, sa nekadašnji članom Partizana na klupi.


tagovi

PoljskaPoljska 1LegijaLegija VaršavaAleksandar Vuković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara