Niša Saveljić: Partizan je ponos i ljubav iz detinjstva, a Marselj klub koji nikada nisam voleo

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.04.20. | 08:09

„Dva puta sam bio šampion sa Partizanom i osvojio jedan kup. Navijači su uvek pravili ludu atmosferu“, poručio je nekadašnji štoper Parnog valjka

Nekadašnji prvotimac Partizana i francuskog Bordoa Niša Saveljić dao je interesantne izjave na Fejsbuk emisiji pristalica francuskog kluba, u kojima je opisao svoju vezanost za klub iz Humske.

Prvo pitanje se ticalo kluba koji za koji je navijao u mladosti. Naravno, tu nije bilo nikakve dileme.
"Tim koji sam se ponosio je Partizan. Od malih novu, to je klub koji sam voleo od svojih početaka u bivšoj Jugoslaviji. Kasnije su to bili Juventus i Real Madrid, a nakon toga Bordo. Tu je naravno ostao specijalan odnos. Takođe, u Francuskoj postoji klub koji nikada nisam voleo, to je Marselj. Taj klub nikada nisam cenio ni pre nego što sam igrao u Francuskoj. Veliko poštovanje njemu i njegovim navijačima, ali nikada nisam bio fan ovog tima", poručio je Saveljić.

Izabrane vesti

Zašto Partizan?
"To je najveći klub u bivšoj Jugoslaviji. Ima ogromno rivalstvo sa Crvenom zvezdom. Može se reći da su to dva neprijateljska kluba. Dva puta sam bio šampion sa Partizanom i osvojio jedan kup. Navijači su uvek pravili ludu atmosferu. Zbog tradicije, bio sam oduševljen igranjem za ovaj klub, koji je osvojio mnoge titule. Ali, iznad svega, uživao sam na atmosferi na stadionu, koja je ista i na košarci i bilo kom drugom sportu", objasnio je Saveljić.

Niša Saveljić je ponikao u OFK Titogradu, a potom je četiri godine nosio dres Budućnosti. Pre Partizana igrao je jednu sezonu u Hajduku iz Kule, a dres crno-belih je nosio između 1995. i 1997. godine. Snažan odnos sa navijačima Bordoa nosio je tokom četiri sezone u ovom klubu, a potom je igrao za Sošo, Bastiju, Gengan i Istr. Karijeru je završio u Humskoj u sezoni 2005/2006. Dres reprezentacije Jugoslavije nosio je u 32 navrata.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara