Znakovi pored puta: Povrede mogu da budu vesnik Zvezdinog uspeha u Kopenhagenu

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.08.19. | 08:24

Druga strana zle sudbine Vladana Miojevića i crveno-belih...

Fudbalska sudbina debelo se poigrala sa Crvenom zvezdom uoči današnjeg puta za Kopenhagen, gde će, gledajući sve parametre, igrati najvažniji meč prvog dela sezone. Da je trenera Vladana Milojevića prethodnih dana mučilo samo pitanje zdravlja Milana Pavkova to bi već bio ozbiljan hendikep, uzimajući u obzir predodređenost golgetera iz Begeča da ima jak uticaj u velikim utakmicama. Ali pedantni stručnjak morao je da sluša loše vesti i o stanju povrede El Fardu Bena, momka koji je u prošlosezonskim kvalifikacijama postigao šest golova. I vrlo verovatno bio najznačajniji igrač u pohodu na Ligu šampiona.

Kako je sada jasno da ni jednog ni drugog neće biti u sastavu za sutrašnji okršaj, teško je oteti se utisku da Crvena zvezda ulazi u ring s bokserom iste kategorije ali sa ozbiljnim hendikepom. Odnosno da će morati da se bori sa jednom zavezanom rukom.

Izabrane vesti

I zaista, mnogo je toga Vladan Milojević bazirao na pojavi Milana Pavkova, koji je ne samo da je postigao vodeći pogodak u Beogradu, nego je štopere Kopenhagena ostavio bez mogućnosti da izađu visoko. Dakle, povrede glavnih igrača ne mogu ni u jednom klubu na svetu da budu posmatrane kroz pozitivnu prizmu, ali postoji i ta druga strana Zvezdine sudbine.

Moguće je da su i kadrovski problemi, na koje je Milojević navikao, znakovi pored puta koji pokazuju srpskom šampionu pravac za Ligu šampiona. Tako je bilo u bližoj prošlosti, odnosno pre 12 meseci.

Tada je isto tako Milan Pavkov bio u glavnoj ulozi, ali kao vatrogasac. Trenutno prvi napadač crveno-belih nije imao ni blizu takav status u prošlim kvalifikacijama. Verovalo se da će Nikola Stojiljković nadoknaditi odlazak Aleksandra Pešića, kao napadač je korišćen i Nemanja Milić, čekao se kapitalac iz inostranstva... U  takvoj autsajder situaciji Pavkov je počeo da se javlja na velikoj sceni posle povrede Stojiljkovića. Kuburio je špic Brage od početka priprema sa sitnim problemima, Pavkov ga je zamenio u prvom kolu protiv Spartaksa, zatim je doneo ono što je trebalo u revanšu protiv slovačkog Spartaka. Ipak – Nikola Stojiljković je bio prvi izbor.

Bio je starter u prvom meču protiv Salcburga, a onda se ponovo povredio. Da nije, veliko je pitanje da li bi Milan Pavkov uopšte bio u protokolu na Red Bul areni, pošto je šansu od prvog minuta dobio Milić. A to znači da je bio ispred mezimca Delija.

Pavkov se pojavio kao poslednji adut i prvi je pokazao da odbrana, do tada superiornog Salcburga, ima „pukotina“. Dobio je duel jedan na jedan sa Ramaljom, potom raskrvario glavu u duelu sa Dakom i raspalio motiv izabranika Vladana Milojevića. Ostalo je istorija.

Kao što je istorija i ono što je Milan Pavkov uradio u novembarskom meču sa Liverpulom. I opet je tu golgeter iz Begeča dočekao trenutak slave, jer se Ričmond Boaći kao prvi izbor povredio na Enfildu, dve sedmice ranije. Zvezdi se crtalo da pravi epske rezultate sa junacima iz senke i Milanom Pavkovim. Pitanje je samo ima li sada u Milojevićevom špilu takvih karaktera i aduta. Posebno, ako se ima u vidu forma Ričmonda Boaćija. Možda trenutak slave u Kopenhagenu dočekaju Aleksa Vukanović ili Veljko Simić?

►►► CRVENA ZVEZDA ULAZI U LIGU ŠAMPIONA - KVOTA 5,00

Verovatno najvažniji dvomeč u evropskoj renesansi, onaj protiv Krasnodara, Vladan Milojević je dobio bez Branka Jovičića. Kada su čuli da je slomio metatarzalnu kost uoči susreta sa Rusima, odgovorni sa Marakane verovatno su pomislili da bi bilo bolje da ih je pogodilo neko nebesko telo. Ipak, Zvezdi se vratilo na drugoj strani. Crveno-beli su nekako preživeli. Kao što su uspeli da dođu do evropskog proleća bez pomoći Nemanje Radonjića, koji nije igrao u mečevima protiv BATE Borisova i Kelna.

Javljaju se znakovi pored puta...

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara