Žoao Feliks bocnuo Atletiko i Simeonea (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.12.23. | 22:53

Barselona treći put uzastopno slavila protiv Atletika minimalnim rezultatom

To više nije stvar kvaliteta, to je stvar tradicije. Kada Barselona dočeka Atletiko Madrid, sve stane u jedan gol. Obično onaj koji čuva Jan Oblak. Tako je bilo u prošloj sezoni na Nou Kampu, ponovilo se ove večeri na Monžuiku. Na klasičan Atletikov način Blaugrana je slavila protiv velikog rivala iz Madrida, i ostali u trci za Real Madridom i Đironom – 1:0.

Da ukus velikog poraza padne teže na želudac Čola Simonea, pobrinuo se nekadašnji njegov đak, reprezentativac Portugalije, Žoao Feliks. Trener Barselone Ćavi kao da ga je „prozvao“ u najavi velikog derbija rečima da se Žoao Feliks bolje oseća u srcu Katalonije, nego onomad u Madridu. Tako je delovalo na večerašnjem meču, jer je Feliks obeležio veliki derbi. Sjajno je bocnuo loptu na asistenciju Rafinje i postavio, ispostaviće se, konačan rezultat u 28. minutu.

Izabrane vesti

Plesao je Žoao Feliks na Monžuiku u prvom poluvremenu, igrao jedan od najboljih mečeva u dresu Barselone. Centimetri su mu nedostajali da postigne još jedan pogodak u prvo pluvremenu, što bi bilo asplutno zasluženo imajući u vidu kako je izgledao Atletiko. Ili bolje rečeno – kako je delovala Barselona.

Podsećao je tim Ćavija Ernandeza na prethodnu sezonu, kada je na svom bunjištu bio nepogrešiva defanzivna mašina. I večeras su, u većem delu meča, domaći znali kako da iseku sve kvalitete Atletiko Madrida.

Morata u srcu šesnesterca! Nema problema, tu je bio Arauho kao ključna karika Barsine odbrane. Grizmanova tranzicija i njegove smrtonosne lopte između linija i to je Barselona rešila.

Da je Levandovski bio u pravom ritmu, domaćin ne bi ušao i neizvesnu završnicu. Problemi za Barselonu su počeli da se roje onog trenutka kada je Čolo Simeone počeo da rizikuje. Ulasci Lina, Koree i posebno Memfisa Depaja kao da su raširili krila Atletikovom timu. Bilo je prtilično vruće u šesnestercu Blaugrane, a pored strelca Feliksa uloga junaka pripala je čuvaru mreže Injakiju Penji. Svi su videli loptu u golu posleslobodnog udarca Depaja. Išlo je tu u samo ćošak, ali se Penja izvio i sprečio viđen pogodak. Ubrzo su gosti tražili penal, ali je VAR pokazao da je lopta De Jonga pogodila u ruku.

Bili su to vrlo intenzivni momenti. Mogao je Levandovski sve da reši, ali je uprskao kontru udarcem pored gola. Neće za tim mnogo žaliti u Kataloniji. 

PRIMERA – 15. KOLO

Petak

Las Palmas – Hetafe 2:0 (1:0)

/Arauho 43, Erera 90+2/

Subota

Đirona - Valensija 2:1 (0:0)

/Stuani 83, 88 - Duro 57/

Atletik Bilbao - Rajo Valjekano 4:0 (1:0)

/Guruzeta 23, Espino 47ag, I. Vilijams 64, N. Vilijams 68/

Real Madrid - Granada 2:0 (1:0)

/Dijaz 26, Rodrigo 57/

Osasuna - Sosijedad 1:1 (1:1)

/Gomez 2 - Sadik 41/

Nedelja

Majorka - Alaves 0:0

Almerija - Betis 0:0

Sevilja - Viljareal 1:1 (0:0)

/Salas 75 - Morales 77/

Barselona - Atletiko Madrid 1:0 (1:0)

/Žoao Feliks 28/

Ponedeljak

21.00: (1,65) Selta (3,90) Kadiz (6,25)

***kvote su podlžne promenama



tagovi

Žoao FeliksĆaviDijego Simeone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara