Žoao Feliks (©Reuters)
Žoao Feliks (©Reuters)

Žoao Feliks pred vratima Vila Parka

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.23. | 11:57

Izgleda da će Portugalac nastaviti da igra u Premijer ligi

Od transfera vrednog preko 120.000.000 evra do igrača nepoželjnog u Atletiko Madridu i Čelsiju. Nizbrdica na kojoj se nalazi karijera Žoaa Feliksa prilično je strma, što se može videti ovog leta. Nije uspeo 23-godišnji napadač da se nametne u Atletiko Madridu, ali ni na pozajmici u Čelsiju. Menadžer Žorž Mendeš nudio ga je ovog leta Pari Sen Žermenu i Njukaslu, igrač je izrazio želju da zaigra za Barselonu, ali po svemu sudeći ništa od toga neće se ostvariti.

Visoka plata i potrebno obeštećenje oko 10.000.000 za pozajmicu, uz slabu formu iz prošle sezone, odbijaju i one koji bi možda dali šansu nekadašnjoj zvezdi Benfike. Ipak, Birmingem Lajv piše da bi Žoao Feliks narednu sezonu mogao da provede u Aston Vili. Ukoliko bi prihvatio da umesto Lige šampiona igra Ligu konferencije.

Izabrane vesti

Unai Emeri je još prošle zime hteo da angažuje Portugalca, ali nije mogao da odgovori njegovoj želji da igra elitno međunarodno takmičenje, niti je klub sa Vila Parka mogao da mu ponudi uslove slične Čelsijevim. Ovaj put, svestan da nema mnogo izbora, Feliks bi možda i mogao da prihvati poziv iz Birmingmea. Bio bi to značajan korak unazad gledajući njegovu biografiju, ali i prilika da vrati formu zbog koje ga je Atletiko 2019. godine enormno platio.

"Potrebno mu je vreme da se adaptira na Premijer ligu, ali mlad je i ima prostora da napreduje. Ume da asistira i postuže golove, sposoban je da igra na više pozicija u napadu. On je poseban igrač", govorio je Emeri o Feliksu u martu ove godine.

Portugalac je u 20 nastupa za Čelsi u drugom delu prošle sezone dao četiri gola. U sučaju da dođe u Aston Vilu, verovatno bi igrao u paru sa Olijem Votkinsom, koji je prošle sezone dao 15 golova u Premijer ligi, što mu je bila treća uzastopna sezona da je postigao dvocifren broj golova u najjačem rangu engleskog fudbala.



tagovi

Žoao FeliksAtletiko MadridAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara