Zoran Milinković uz prisećanje na pobedu nad Alkmarom: Daj da ih napadnemo i pobedimo

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.09.19. | 09:06

Kada im se suzi prostor i stoji blizu igrača...

Četiri godine su prošle od tada. Partizan je u prvom kolu grupne faze Lige Evrope tukao AZ Alkmar u Humskoj. Bilo je 3:2, golovima Abubakara (dva) i Živkovića. Sa klupe je tim Parnim valjkom, koji je igrao mnogo bolje u Evropi nego u Superligi, dirigovao Zoran Milinković.

Nekadašnji šef struke crno-belih i dalje se živo seća tog meča sa Holanđanima. Svakog detalja. I siguran je da recept koji je Partizan tada primenio, može i u četvrtak da mu donese berićet.

Izabrane vesti

Prošle su četiri godine, ovaj AZ nije isti kao onaj, niti je to Partizan, ali stil igre dva kluba se ne menja. Zato je Milinković siguran na koji način crno-beli mogu ponovo da obore na pleća goste iz Alkmara.
AZ Alkmar se vratio na evropsku scenu posle pauze, ali za nas nije nepoznanica. Klub od ugleda u Holandiji, tradicionalno naklonjenoj forsiranju igre kroz pas i na stranu. Kada im se suzi prostor i stoji blizu igrača, plus igraju naše ideje i uspostavi se kontrola lopte i kretanja – eto berićeta. Partizan je veliki, daj da ih napadnemo i pobedimo“, poručuje Milinković sa stranica Žurnala.

Ni tada, iako je AZ bio favorit na papiru u duelu sa Partizanom, za razliku od predstojećeg meča, srpski klub nije ustuknuo.
Trijumf nad Alkmarom za mnoge je predstavljao iznenađenje. Slušali smo i tada priče o velikom budžetu, kontinuitetu u Evropi. Međutim, mi smo Partizan“.

Tada je Partizan pobedom nad Alkmarom napravio veliki korak ka proleću u Evropi. Savladao je kasnije Holanđane i u gostima, ali pao je na poslednjem stepeniku, u poslednjem minutu, kod kuće od Augzburga. Doduše, sa drugim trenerom, ne sa Milinkovićem.
Otišao sam posle pobede protiv Augzburga, Partizanove prve u istoriji na tlu Nemačke. Platio sam cenu zaostatku u prvenstvu i, podvukao bih, prelaznom roku. Zamislite, da smo prošli dalje, igrali bismo na proleće sa Liverpulom! Bio sam na stadionu , težak, opor ukus“, priseća se Zoran Milinković.

Da isto počne takmičenje kao onomad, pobedom nad Alkmarom, ali da se drugačije završi, probojem kroz grupu – to je san Partizana za ovu 2019.

Foto: Starsport

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara