Tošić (© MN Press)
Tošić (© MN Press)

Zoran Tošić potpisao predugovor, konačno se seli u Tursku

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.05.21. | 11:38

Cilj je da vrati poznati klub u elitni rang

Nije mu se dalo dok je nosio dres CSKA, nije moglo ni kad je bio u Partizanu, možda može ovog leta. Mada je trenutno u Kazahstanu, Zoran Tošić je na dobrom putu da karijeru nastavi u Turskoj. Prema informacijama sa lica mesta, bivši reprezentativac Srbije potpisao je papire kojim se obavezao da pređe u Bursu, ako Serad Adžarhoroz pobedi na predsedničkim izborima u tom klubu.

Bursa je aktuelni drugoligaš, deseta na tabeli, daleko od statusa kakav zaslužuje i upravo Adžarhoroz nudi rešenje. U detaljno predloženoj kandidaturi objavio je plan ekonomskog oporavka, uporedno sa ambicioznim takmičarskim ciljevima kojim podrazumevaju povratak u Superligu, kasnije i na evropsku scenu.

Izabrane vesti

Kao jedan od argumenata kojima će 5. juna izaći pred delegate Generalne skupštine, tela koje bira predsedika, Adžarhoroz je najveo da ima potpisane predugovore sa Zoranom Tošićem i 23-godišnjim kričlnim vezistom iz Finske, Jasinom Asehnounom, članom Lahtija.

„Tošić je zvezda srpskog fudbala, 76 puta je igrao za reprezentaciju, u karijeri je dao više od 100 golova, osvojio 16 trofeja, dok je Asehnoun reprezentativac Finske i veliki talenat. Pokušaćemo da vratimo nekadašnjeg člana Burse, Fernandaoa, međutim, FIFA komplikuje realizaciju posla i odlaže je do jula“, rekao je, između ostalog, Adžahoroz.

Njegov plan je da Bursu vrati na staze stare slave (jednom šampion, jednom učesnik Lige šampiona), a da bi se to desilo moraće najpre da se plasira u elitni rang, gde je poslednji put bila u sezoni 2018/19. I za taj projekat potreban joj je Bambi Tošić. Jedino što ostaje da se vidi na koji način će se srpski fudbaler rastati sa Tobolom, pošto je u aprilu potpisao za Kazahtsance do kraja kalendarske godine i najrealnije deluje da Bursa plati obeštećenje kako bi ga angažovala.

Dok je igrao za CSKA Tošića su zvali Trabzon i Galatasaraj. Leta 2018, posle prve sezone u povratničkom mandatu u Partizanu, trebalo da je pređe u Malatiju, ali ga je sprečila povreda kolena. Možda je red da se Turcima končano ostvari želja i da dobiju nekadašnjeg člana Mančester junajteda.


tagovi

Zoran TošićBursaBursaspor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara