©FK Radnički 1923
©FK Radnički 1923

Zorke’s on fire

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.07.23. | 12:27

Luka Zorić je sa pet postignutih golova obeležio pripremni period kragujevčkog superligaša.

Još nekoliko dana i lopta će se ponovo zakotrljati superligaškim terenima. U međuvremenu, članovi elitnog karavana sumiraju utiske nakon pripremnog perioda, a oni su u slučaju kragujevačkog Radničkog 1923 krajnje pozitivni. Šumadinci su ciklus od osam kontrolnih utakmica okončali bez poraza, uz čak šest pobeda i dva remija, i gol razliku 12:4. Zli jezici će, naravano, odmah naći zamerku i reći da rivali sa kojima su Crveni odmeravali snage u pripremnim utakmicama nisu bili baš tako zvučni kao što je to recimo bio slučaj tokom zimskih priprema u Antaliji, iako su se na listi sparing partnera Kragujevčana našli i crnogorski vicešampion Sutjeska, zatim Borac iz Banjaluke, ali i kruševački Napredak, koga je četa trenera Dejana Joksimovića tukla u dva navrata – najpre na samom početku priprema u Kragujevcu (1:0), a zatim i u nedavnoj „generalci“ u Kruševcu (2:1).

U dobro fizički utegnutom i taktički naštimovanom Joksimovićevom orkestru, ulogu prve violine tokom pripremnog perioda preuzeo je Luka Zorić. Nekadašnji đak Čukaričkog, koji je letos stigao na „Čika Daču“ iz beogradskog IMT-a, gde je bio jedan od bitnijih šrafova u redovima Traktorista, potpisnik je 5 od ukupno 12 pogodaka koliko su Crveni postigli na 8 kontrolnih mečeva. Seriju je otvorio u duelu sa Arsenalom iz Tivta, potom je bio strelac u mečevima sa malteškim Balzanom, banjalučkim Borcem i Slobodom iz Užica, dok je goleadu zaključio na već pomenutom gostovanju u Kruševcu.

Izabrane vesti

Mnogi igrači bi nakon ovakvog impozantnog učinka dizali nos u nebesa, ali ne i popularni Zorke, koji i ovoga puta u prvi plan stavlja tim, a ne sebe.

Golovi dolaze kao posledica vrednog rada i zalaganja. Od dolaska u Radnički, maksimalno sam se trudio da svojim učinkom na terenu doprinesem što boljim rezultatima ekipe. Svakako da sa svakim postignutim golom, asistencijom ili dobrom partijom raste i neko moje lično samopouzdanje. Nadam se da ću nastaviti u istom ritmu i kada prvenstvo počne“, poručuje ovaj skromni momak za koga svi u klubu, počev od saigrača pa do članova stručnog štaba, imaju samo reči hvale.

Sigurno da su dobre igre i golovi u pripremnim utakmicama povećali Zorićev kredit kod stručnog štaba, pa se čini da mu je uloga startera u prvim prvenstvenim mečevima praktično zagarantovana.

Iskreno, ne želim previše da razmišljam o tome. Na stručnom štabu je da proceni da li se uklapam u njihove taktičke zamisli. Ono što mogu sa sigurnošću da tvrdim, to je da svako od nas igrača ima bezerezvnu podršku i poverenje kompletnog stručnog štaba, a na nama je da se potrudimo da ispoštujemo njihove zahteve i pružimo 100 odsto svojih mogućnosti na svakoj utakmici“.

Zorić potvrđuje da se tokom priprema radilo ozbiljno, a da su rezultati koje su Crveni ostvarili u pripremnim utakmica samo logična posledica tog rada.

Rezultati koje smo ostvarili u kontrolnim mečevima predstavljaju neku vrstu krune napornog rada i truda koji smo svih zajedno uložili u proteklih mesec dana priprema. To nam svakako daje dovoljno razloga za optimizam pred početak nove sezone u kojoj ćemo stremiti ka mestu u gornjoj polovini tabele“.

Za razliku od prethodna dva prelazna roka, kragujevački superligaš bio je prilično aktivan na još uvek aktivnoj letnjoj pijaci i osvežio je svoje redove angažovanjem osmorice novajlija, koji su se, prema rečima našeg sagovornika, vrlo brzo i lako adaptirali na novu sredinu.„Novi igrači su se brzo uklopili u tim i privikli se na naš režim rada. Njihovim dolaskom pojačana je konkurencija u maltene svim linijama tima, što će svakako inspirisati i nas, uslovno rečeno, „starosedeoce“, da dodatno podignemo kvalitet svoje igre, što bi sve trebalo da ima pozitivan uticaj na učinak čitavog tima“.

Posle dobrih igara i golova u pripremnim mečevima, Zorić se suočava sa salvom pohvala na svoj račun koje pljušte sa svih strana, naročito od strane navijača, koji su, čini se, stekli novog ljubimca.

„Naravno da svaka pohvala prija, ali sa druge strane obavezuje me da nastavim sa dobrim igrama. Što se tiče navijača, ja ih ovim putem pozivam da nas i naredne sezone bodre u tako velikom broju kao što su to činili tokom prethodnog prvenstva, a na nama igračima je da se potrudimo da ispunimo njihova očekivanja“, poručuje prva haubica Kragujevčana u predsezoni.



tagovi

Radnički KragujevacLuka Zorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara