Gol za 3:0 (Reuters)
Gol za 3:0 (Reuters)

Žota se pretvorio u Salaha, Darvin u golgetera kakav je bio u Benfiki, ali šta je sa startom Klajverta...

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.01.24. | 19:31

Liverpul u drugogm poluvremenu efikasan na Vitalisti staonu

Na vrhu je zato što ne greši. Dešavalo se tokom mandata Jirgena Klopa da Liverpul zabrlja na Vitaliti stadionu, ali ove sezone je toliko dobar da nije dozvolio propust, te posle 21. premijerligaškog kola može da se pohvali kako ima osetnu prednost nad Mančester Sitijem, iako Građani imaju meč manje. Crveni jesu i mada su njihovi konkurenti priželjkivali da se okliznu na jugu države, autoritativnim slavljem je nastavio da maršira ka vrhu – 4:0.

Za još jednu pobedu postarao se najviše Diogo Žota. Kad nema Mohameda Salaha (na Kupu afričkih nacija) Portugalac je preuzeo ulogu egzekutora i sa dva pogotka dokrajčio ambicioznog domaćina, s tim da je vredno pomena kako je baš proigravanje nekadašnjeg člana Vulverhemptona usmerilo goste ka trijumfu. Bio je početak drugog poluvremena, Klopov sastav se već mučio, pre nego što je omaleni ofanzivac proigrao Nunjesa, a Urugvajac potvrdio da prolazi krozi dobar period.

Izabrane vesti

Nedavno je namestio gola protiv Njukasla, pa dva u polufinalnbom susretu Liga kupa sa Fulamom, a sad je napokon i poentirao, posle skoro mesec dana i susreta sa Barnlijem. Čak je u nadoknadio podebljao učinak i prvi put od letošnjeg gostovanja na Sent Džejmsis parku bio dvostruki strelac na prvenstvenoj utakmici. Kao dok je igroa za Benfiku...

Dvostruki je i Žota, s tim što je on prvo ime ovog susreta, pošto su tajminzi njegovih reakcija omogućili timu sa Engfilda da komotno privede susret kraju. Najpre ta asistencija Nunjesu, pa dve egzekucije u razmaku od devet minuta, kojima je Liverpul primirio vrlo dobri sastav Andonija Iraole. Bornmut jeste odolevao 49 minuta, očekivano prepustio loptu favoritu, ali osim raspoloženog Mekalistera u manevru Liverpul nije imao kvalitetno rešenje u završnici sve do početka drugog poluvremena.


Možda bi tad imao i igrača više, samo da je sudija Endi Medli isključio Džastina Klajverta posle neopreznog, ali baš teškog starta nad Luisom Dijasom u prvom poluvremenu. Neki arbitar bi pogledao snimak, ali poziva iz VAR sobe nije bilo.

Mora da je Klajvert baš srećan momak. Ne volim kad se u ovakvim situacijama pokaže crveni karton, ali razumem zašto su u Liverpulu frustrirani, jer je Kurtis Džouns zbog skličnog starta isključen protiv Totenhema. U punoj brzini ne izgleda previše opasno, ali na ponovljenom snimku ovo je šok. I za mene – isključenje. Baš gadan start“, procenio je Džejmi Karager, bivši defanzivac Liverpula, sada stručni konsultant Skaj sporta.

Klop će imati šta da kaže baš zbog toga, ali će mu se vratiti osmeh usled pobede.

PREMIJER LIGA – 21. KOLO

Subota

Arsenal - Kristal Palas 5:0 (2:0)

/Gabrijel 11, Henderson 37ag, Trosar 59, Martineli 90+4, 90+5/

Brentford - Notingem Forest 3:2 (1:1)

/Toni 19, Mi 59, Mope 68 - Danilo 3, Vud 65/

Nedelja

Šefild Junajted - Vest Hem 2:2 (1:1)

/Dijaz 44, Mekbarni 90+13pen - Korne 28, Vord Prauz 78pen/

Bornmut – Liverpul 0:4 (0:0)

/Nunjes 49, 90+3, Žota 71, 80/

Ponedeljak

20.45: (1,67) Brajton (3,80) Vulverhempton (5,30)

***kvote su podložne promenama





tagovi

LiverpulDiogo ŽotaDarvin NunjezDžastin KlajvertBornmut

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara