Rijad Marez (©Reuters)
Rijad Marez (©Reuters)

Zov saudijskih miliona: Sledeći je Rijad Marez

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.23. | 01:27

Alžirac dogovorio saradnju sa Al Ahlijem iz Džede u kojem su već Roberto Firmino i Eduar Mendi

Saudijci su tek počeli, ne misle da završe sa cunamijem koji su izazvali ovog leta. Kristijano Ronaldo je povukao zimus nogu, a već su ovog leta potpisali za klubove iz ove bogate azijske zemlje Karim Benzema, Engolo Kante, Ruben Neveš, Roberto Firmino, Sergej Milinković Savić...

Neki su na putu, a naredni bi mogao da bude Alžirac iz šampiona Evrope Mančester Sitija Rijad Marez. Kako je javio dobro obavešteni britanski novinar Ben Džejkobs, iskusni as je dogovorio saradnju sa Al Ahlijem iz Džede, timom za koji su već potpisali Roberto Firmino i Eduar Mendi, prošle sezone napadač Liverpula i golman Čelsija.

Izabrane vesti

U narednih dan, dva trebalo bi da dođe i do potpsivanja ugovor. Marez je dao pristanak da se preseli u ovu novu „Meku“ za fudbalere.

Marez je pet godina u Mančester Sitiju, a stigao je na Etihad iz Lestera u kome je proveo četiri godine i sa Lisicama bio senzacionalni šampion Engleske pod vođstvom Klaudija Ranijerija. Afrmisao se u francuskom Avru. Ima 32 godine, a poslednje sezone nije bio prva opcija Pepa Gvardiola u timu kojj je osvojio triplu krunu.

Prethodnih dana se spekulisalo da je ekipa koju je pre nekoliko godina vodio nekadašnji trener Crvene zvezde Vladan Milojević, a igrao je Marko Marin, mogla da ponudi Građanima oko 35.000.000 evra za obeštećenje, dok bi Marez za dve godine mogao da dobije oko 30 miliona.

OVDE pogledajte sve transfere i zanimljivisti oko uzavrele letnje pijace širom sveta za subotu, 15. jul.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Mančester SitiAl Ahli DžedaSaudijska Arabija 1Saudijska ArabijaRijad Marez

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara