Žozeova ofanziva: Dogovoreno i drugo pojačanje, Premijer liga koči Ze Luisa

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.01.20. | 11:02

Ponovo iz Portugalije naravno

Žedson Fernandeš i zvanično promovisan u Londonu, a Ze Luis na vratima. Žoze Murinjo je očigledno krenuo u frontalni juris na najbolje što portugalski fudbal ima da ponudi, pa se danas na sve strane tvrdi da je Totenhem dogovorio i dolazak 28-godišnjeg Portovog centarfora da Hariju Kejnu pruži šansu da nekad odmori.

Finansijski detalji se još ne znaju, poznato je samo da bi – kao i u slučaju Fernandešovog dolaska iz Benfike – u pitanju bila pozajmica sa pravom oktupa. Međutim, za razliku od tog posla u Ze Luisovom slučaju postoji i jedna caka, koja bi možda mogla da stopira posao.

Izabrane vesti

Ze Luis je naime napadač sa Zelenorstskih ostrva, nema portugalski pasoš, niti ima pasoš bilo koje druge zemlje Evropske unije što znači da mu je potrebna čuvena britanska radna dozvola, nama u Srbiji dobro poznata. Kao što znate, da bi neki igrač van EU mogao do Premijer lige potrebno je da je u poslednje dve godine odigrao 75 odsto reprezentativnih utakmica za svoju zemlju. Međutim, to važi za Srbe recimo, za fudbalere sa Zelenortskih ostrva situacija je još gora, jer uprava Premijer lige prihvata samo reprezentativce zemalja koje zauzimaju mesta do 50. na Fifinoj rang listi. Reprezentacija Zelenortskih ostrva je naravno ispod toga.

Pride, Ze Luis svakako nema 75 odsto utakmica za državni tim. Ima zavidno evropsko iskustvo, pošto je igrao i za Žil Visente, Videoton, Bragu, moskovski Spartak iz kojeg je jula 2019. za 8.500.000 evra prešao u Porto. Dao je osam golova u dresu Zmajeva, nije to baš učinak koji bi trebalo da bude dovoljan kao preporuka za Pevce, ali podsetimo da Totenhem ipak traži rezervnog špica, ne prvog.

Ostaje ipak problem radne vize. Postoji komisija koja može da odobri izuzetak od pravila, ali nije uvek popustljiva. Videćemo kako će Pevci braniti svoje argumente.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara