ŽREB ZA ČETVRTFINALE LŠ: Tri derbija zagarantovana, Grujić jedini predstavnik Srbije

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.03.21. | 23:26

Da li je Porto baš najbolja opcija...

Revanš utakmicama Bajern - Lacio i Čelsi - Atletiko Madrid stavljena je tačka na prvu eliminacionu fazu Lige šampiona za sezonu 2020/21. Bavarci su prema očekivanjima lako dovršili posao protiv Rimljana (1:0), dok su Rohiblankosi kompletirali debakl Španaca u ovoj fazi. Nisu se ni Italijani proslavili, štaviše, ali njihova masovna eliminacija bila je najavljena posle prvih utakmica. Od Atletika se očekivalo da malo popravi "krvnu sliku" Primere, međutim ništa od toga.

Od četiri tima iz najjače lige Evrope (po UEFA koeficijentima) koji su prošli grupe, plasman među osam najboljih izborio je samo Real Madrid. Usudili bismo se čak da kažemo, po formi, onaj od koga se to možda i najmanje očekivalo.

Izabrane vesti

*** KLADI SE NA LIGU EVROPE ***

Ono što Italijane treba da zabrine jeste činjenica da njihovih velikana već dve godine nema u završnici elitnog takmičenja. Prošle sezone među osam predstavljala ih je Atalanta...

Englezi dominiraju s tri predstavnika u četvrtfinalu, za razliku od prošle godine (samo Mančester Siti), a zanimljiv je i podatak da je u odnosu na prošlu sezonu među osam najboljih čak pet novih ekipa - Dortmund, Liverpul, Porto, Real Madrid i Čelsi.

Bajern je drugi nemački tim među osam i to mu je pošlo po 19. put za rukom, što je novi rekord ovog takmičenja.

Na prvi pogled Porto među svim ovim aždajama deluje kao idealan rival, međutim pitanje je da li je baš tako, pogotovo nakon predstave Zmajeva u dve utakmice protiv Juventusa. Izvesno je, po zvučnosti, zagarantovana su nam čak tri velika derbija...

Jedini srpski fudbaler u završnici biće Marko Grujić kao član Porta.

ČETVRTFINALISTI

Dortmund (Nemačka)

Liverpul (Engleska)

Mančester Siti (Engleske)

Pari Sen Žermen (Francuska)

Porto (Portugalija)

Real Madrid (Španija)

Bajern Minhen (Nemačka)

Čelsi (Engleske)

Žreb je planiran za petak u Nionu s početkom tačno u podne. Neće biti nikakvih ograničavajućih faktora, niti povlašćenih klubova. Takođe, odmah će biti određen i kostur do kraja takmičenja, što će reći da ćemo istog dana znati ko ide na koga u polufinalu.

Prve četvrtfinalne utakmice planirane su za 6/7 april, a revanši za 13/14. Polufinala su na programu 27/28 istog meseca, te 4/5 maja.

Podsetimo, veliko finale biće odigrano na istanbulskom Ataturku 29. maja.

PAŽNJA, PAŽNJA!!!

Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita i isplate dobitaka - svakog dana biće dostupni od 08 do 22, a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.


tagovi

Liga šampiona

Obaveštavaj me

Bajern
Liverpul
Man. Siti
Čelsi
Real Madrid
Dortmund
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara