Žreb za Ligu Evrope: Milan na Mančester! Murinjo stiže u Zagreb, Granadi najlakše

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.02.21. | 13:13

Izvučeni parovi osmine finala

Žrebom u Nionu su danas određeni parovi osmine finala Lige Evrope. Novina u odnosu na žrebove u dosadašnjem delu takmičenja je da nije bilo povlašćenih i nepovlašćenih tako da je svako mogao da izvuče svakoga. Čak i klubovi iz istih zemalja.

Jasno je da je većina klubova priželjkivala norveški Molde kao najvećeg autsajdera u takmičenju. Sa druge strane, kao glavni favoriti takmičenja Mančester Junajted, Arsenal i Totenhem su bili za izbegavanje.

Izabrane vesti

Aposlutni derbi osmine finala je duel velikana Milana i Mančester Junajteda, koji zajedno imaju 10 titula prvaka Evrope. Crveni đavoli su favoriti u ovom dvomeču. Zagrebački Dinamo je izvukao jednog najtežih mogućih rivala - Totenhem. Olimpijakos ide na Arsenal kojeg su prošle sezone izbacili u šesnaestini finala Lige Evrope posle produžetaka. Ajaks je dobro prošao pošto je izvukao Jang Bojs. Romu čeka jako težak zadatak protiv Šahtjora. Viljareal je favorit protiv kijevskog Dinama, dok je Granada izvukla džek-pot u vidu Moldea. Biće zanimljivo i u dvomeču Glazgove Rendžersa i praške Slavije koji igraju sjajno ove sezone.

PAROVI OSMINE FINALA

Ajaks (Holandija) - Jang Bojs (Švajcarska)

Dinamo Kijev (Ukrajina) - Viljareal (Španija)

Roma (Italija) - Šahtjor (Ukrajina)

Olimpijakos (Grčka) - Arsenal (Engleska)

Dinamo Zagreb (Hrvatska) - Totenhem (Engleska)

Mančester Junajted (Engleska) - Milan (Italija)

Slavija (Češka) - Glazgov Rendžers (Škotska)

Molde (Norveška) - Granada (Španija)

Čast srpskih fudbalera brane: Nemanja Matić (Mančester Junajted), Lazar Ranđelović (Olimpijakos), Miralem Sulejmani (Jang Bojs) i Dušan Tadić (Ajaks).

Prvi mečevi osmine finala su na programu 11. marta, a revanši osam dana kasnije.


tagovi

Žreb za Ligu Evrope

Obaveštavaj me

Arsenal
Milan
Roma
Man. Junajted
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara