Žreb za Ligu Evrope: Zvezdini rivali jedan na drugog, Barsa protiv Kostićevog Ajntrahta

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.03.22. | 13:33

Poznati svi parovi četvrtfinala

Posle Lige šampiona dobili smo i parove četvrtfinala Lige Evrope. Drugo po kvalitetu evropsko takmičenje na Starom kontinentu donelo nam je nekoliko vrlo zanimljivih parova, od kojih dva prilično zvučna kao što su Lajpcig - Atalanta i Ajntraht Barselona. Zanimljivo, međusobno će se sastati ovogodišnji protivnici Crvene zvezde Braga i Rendžers. Engleski Vest Hem će u prvom meču dočekati fracuski Lion.

Poznati su i potencijalni okršaji polufinala. Pobednik meča Atalanta - Lajpcig u polufinalu ide na megdan Bragi ili Rendžersu, dok će bolji iz okršaja Vest Hema i Liona u prvom meču polufinala ugostiti Ajntraht ili Barselonu.

Izabrane vesti

Prvi mečevi četvrtfinala igraju se 7. aprila dok su revanši sedam dana kasnije. Polufinalni mečevi se igraju 28. aprila i 5. maja, dok je veliko finale zakazano za 18. maj na stadionu Ramon Sančez Pishuan u Sevilji.

BRAGA TALENTOVANIJA, RENDŽERS TAKMIČARSKI NASTROJEN

Sama činjenica da će u četvrtfinalu snage odmeriti njeni bivši protivnici Braga i Rendžers, sasvim sigurno imponuje Crvenoj zvezdi i njenom šefu struke Dejanu Stankoviću. Nemamo dilemu da je Braga značajno talentovaniji tim od Rendžersa, ali treba imati na umu da je srpski šampion osvojio četiri boda u okršaju sa sastavom Karlosa Karvaljala i izborio prvo mesto u grupi, dok je Van Bronkhorstov tim, uprkos svim poteškoćama u dvomeču sa crveno-belima, ipak otišao u četvrtfinale. Braga ima kvalitet i igru koja ozbiljno može da zaludi protivnika, ali je Rednžers prava takmičarska ekipa, tako da će na delu biti ozbiljno nadmudrivanje.

Braga je ove sezone imala ozbiljnih problema kada su u pitanju gostovanja u Ligi Evropi. Poražena je od Crvene zvezde (1:2), Midtjilanda (2:3) i Šerifa (0:2), ali je u osmini finala uspela da eliminiše Monako, čime je ozbiljno podigla samopouzdanje. Ipak, na Ajbroksu bi mogla da ima ozbiljnih problema ukoliko sa Kamenoloma ne donese značajno primućstvo u prvom meču. Rendžers je u grupnoj fazi prošao sa bodom više od Sparte iz Praga, nakon što je na startu poražen od Liona i upravo ekipe iz Praga. Potom se konsolidovao i vezao sedam mečeva bez poraza. Taj niz je prekinut u sinoćnom meču protiv Crvene zvezde.

SPREMITE SE ZA ATKRATIVNE DVOBOJE

Prvi favorit takmičenja Barselona će koplja ukrstiti sa Ajntrahtom iz Frankfurta koji je u prethodnoj rundi eliminisao Betis. S obzirom da Barsa podiže formu, treba očekivati prolaz Ćavijeve čete jer joj je ovo jedina šansa za trofej u sezoni. Doduše, Nemce ne bi trebalo potceniti. Pre tri godine su igrali polufinale Lige Evrope kada ih je vrlo tesno izbacio kasniji osvajač Čelsi.

Atraktivan fudbal se očekuje i u okršaju Atalante i Lajpciga. Dve izrazito napadački orjentisane ekipe sa gomilom zanimljivih mladih igrača. Atalanta je do četvrtfinala stigla baš preko nemačkog kluba pošto je eliminisala Bajer Leverkuzen. Lajpcig je bio slobodan pošto nije ni igrao mečeve protiv diskvalifikovanog Spartaka iz Moskve.

Teško je proceniti ko je ovde favorit. Lajpcig je do sada samo jednom imao Italijane za protivnike kada je u šesnaestini finala Lige Evrope pre četiri godine eliminisao Napoli. Oba tima se u svojim prvenstvima bore za plasman među četiri najbolja i mesto u Ligi šampiona, ali ih osvajanje prvog evropskog trofeja u klupskim istorijama svakako mami da i ovde uđu maksimalno jako.

LION SE RASPADA, ALI JE NASAMARIO PORTO

Lion je priredio ozbiljno iznenađenje eliminisavši Porto, imajući u vidu kako igra poslednjih nedelja. Francuski tim je u ozbiljnoj krizi, u Ligi 1 se doslovno raspada i vrlo lako bi moglo da mu se dogodi da ne izbori Evropu naredne sezone. Vest Hem je u ovom dvomeču favorit. Izbacio je prošlosezonskog osvajača Sevilju i ima ambiciju da posle skoro pola veka napravi nešto veliko na evropskoj sceni. Dejvid Mojes odlično vodi Čekićare. Tak toliko dobro da je njihov san o Ligi šampiona i dalje živ, pošto za četvrtoplasiranim Arsenalom u Premijer ligi zaostaju samo tri boda.

PAROVI ČETVRTFINALA LIGE EVROPE:

Lajpcig - Atalanta

Ajntraht - Barselona

Vest Hem - Lion

Braga - Rendžers


tagovi

Žreb za Ligu Evrope

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara