Fudbaleri Partizana (© Star sport)
Fudbaleri Partizana (© Star sport)

Žreb za Ligu konferencija: Partizan protiv Slovaka

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.06.21. | 13:55

Odlučeno u Nionu

Prethodna sezona je završena 25. maja porazom od Crvene zvezde u finalu Kupa Srbije, naredna počinje 17. jula prvom utakmicom Superlige, a pet dana posle nje Partizan će krenuti ka plasmanu u grupnu fazu Lige konfrencija. Prvi rival na tom putu biće mu DAC Dunajska Streda.

Tako je odlučeno žrebom u Nionu, koji je u drugom eliminacionom kolu za treće po važnosti međunarodno takmičenje crno-bele spojio sa predstavnikom Slovačke.

Izabrane vesti

Utisak je da je Parni valjak mogao bolje da prođe na početnoj stanici. Za ekipu Aleksandra Stanojevića je bitno što je već u prvom izvlačenju izbegla švedski Elfsborg, ali je po svim parmaetrima Dunajska Streda verovatno drugi po snazi od svih timova u konkurenciji kad je UEFA skratila listu potencijalnih rivala.

Primera radi, daleko lakši posao čekao bi tim iz Humske da se nametio na boljeg iz duela estonske Levadije i gibraltarskog Sent Džozefa, gruzijskog Dinama iz Batumija i Tre Penea iz San Marina, kao i finskog Inter Turkua i mađarskae Puškaš Akademije.

Razlog: DAC Dunajska Streda je viceprvak Slovačke. Doduše, ostala je šest bodova iza Slovana iz Bratislave, mada vredi napomenuti da je u završnivi sezone beležila sjajne rezultate, u poslednjih sedam kola osvojila 19 od moguća 21 boda.

Učinkom na međunarodnoj sceni u prethodnih pet sezona Partizan je osigurao privilegiju da u svakom kvalifikacionom kolu za plasman u Ligu konferencija bude nosilac. Ako prođe Dunajsku Stredu, isti stastus ga čeka u preostale dve runde pre grupne faze, dok po trenutnoj projekciji bio u drugom šeširu kad bude došlo vreme za žreb grupa.

Prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija na programu je 22. jula u Beogradu, revanš je 29. istog meseca u gostima.



tagovi

Liga konferencijeFK PartizanUEFA

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara