ŽREB ZA LK: Partizan na Holanđane, sledeći je Fajenord

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.02.22. | 13:17

Crno-beli 10. marta domaćini, revanš je sedam dana kansije u Roterdamu

Igraće se još evropskog fudbala u Humskoj. Kad je sezona počela malo ko je mogao da pretpostavi da će Partizan dovede dogurati, ali kako je odmicala, rastao je, plasirao se najpre u grupu, potom je prošao, pa na početnoj stanici eliminacione faze izbacio Spartu iz Praga, dok će mu na narednoj rival biti Fajenord.

Žrebom u sedištu UEFA odlučeno je da predstavnik Srbije odmeri snage sa ekipom iz Roterdama, koji je 1970. bio prvak Evrope i dva puta osvajač Kupa UEFA.

Izabrane vesti

Prvi meč na programu je 10. marta u Beogradu, sedam dana kasnije revanš je u Holandiji.

Među potencijalnim rivalima nalazili su se još: Roma (Italija), Ren (Francuska), AZ Alkmar (Holandija), Gent (Belgija), Kopenhagen (Danska), Bazel (Švajcarska) i LASK (Austrija).

Tokom istorije, Parni valjak se osam puta namerio na timove iz zemlje Lala. Po dvaput je odmerio snage u dvomečima sa Groningenom i AZ Alkmarom.

Protiv Groningena je najpre igrao u drugom kolu Kupa pobednika kupova 1989. Prvi meč na strani je izgubio 3:4, ali je u Humskoj slavio 3:1 i izborio dvomeč sa bukureštanskim Dinamom, od koga je kasnije ispao. Isti rival mu je bio na crti u prvom kolu UEFA kupa 2006, tako što je u Beogradu bilo 4:2, a na Euroborg stadionu mininalan poraz 0:1 označio plasman u grupnu fazu takmičenja.

Sa AZ-om se Partizan sastao najpre u grupi Lige Evrope 2015.  Dobio je oba meča (3:2, 2:1), a pred dve sezone oba puta igrao nerešeno (po 2:2). Posebno bolan je bio remi u Hugu, ekipa Sava Miloševića je imala dva gola viška do završnice meča, onda primila da gola, drugi bizaran u nadokandi, čime je ostala bez evropskog proleća.


tagovi

FK PartizanLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara